Vilka är de behandlingar för neuropati Pain?

Neuropatisk smärta är ett resultat av skada på de perifera nerverna. Sjukdomar såsom diabetes, hypertyreoidism och Lyme sjukdom kan orsaka nervskada. Andra orsaker till nervskador som kan leda till perifer neuropati inkluderar traumatisk skada, undernäring, opportunistiska sjukdomar, exponering för gifter och gifter.

Förstå Neuropatisk smärta symptom


Mindre än 3 procent av den amerikanska befolkningen påverkas av perifer neuropati. Diabetiker utgör en större del av befolkningen som lider av neuropatisk smärta. Den typ av smärta upplevs kan relateras till den drabbade nervsystemet, såsom sensoriska, motoriska eller autonoma. Till exempel kan skador på det autonoma nervsystemet leda till organskada, matsmältningsproblem och andra komplikationer.

Gemensam smärta symptom i samband med neuralgi och neuropati inkluderar muskelkramper, svaghet, stickningar, förlust av motorik, kraftiga smärtor och brännande i händer och fötter. Det finns två typer eller klasser av smärta, deafferentation och sympatisk. Deafferentation smärta indikerar det har varit ett avbrott och / eller skador på nervbanor. Symtom på deafferentation smärta innefattar känselbortfall, och fantomsmärtor, känslan av en amputerad lem.

Sympatisk smärta förknippas i allmänhet med komplexa regionala smärtsyndrom som kan uppstå när de stora nervfibrer har skadats. När de stora nervfibrer har skadats de taktila sinnena kan allvarligt bestod. Symtom på sympatiska smärta innefattar brännande, stickande eller domnande känsla.

Att behandla kronisk smärta orsakad av neuropati


Det finns flera alternativ för behandling av perifer neuropatisk smärta. I vissa fall, läkare rekommenderar att använda receptbelagda läkemedel som de som används för att förhindra anfall. I andra fall kan läkare rekommendera over-the-counter smärtstillande.
Homeopatiska och naturläkemedel kan komplettera smärthanteringsprogram. Beroende på hur neuropati presenter (dvs foten smärtar, avsaknad av känsel, brännande, stickande) kommer att avgöra smärtlindring terapi. Det är viktigt att konsultera en läkare när man överväger kompletterande homeopatiska och växtbaserade behandlingar. Salvor som används för att dämpa neuropatisk smärta inkluderar arnika salva, cayennepeppar salva och ringblomma salva. Innan man gör en salva, se till att lära sig om eventuella kontra indikationer som skulle kunna komma i konflikt med spännande behandlingar.
Johannesört, Jamaica hundkäx och valeriana kan användas för att lindra smärta och muskelspänningar. Dessa örter säljs i flera former, bland inctures, teer och deras naturliga former en sådan bark i fallet Jamaica hundkäx.

Med dagliga vitaminer kan också hjälpa till att hantera smärta. Dr Andrew Weil, en välkänd hälsa och friskvård läkare rekommenderar att ta en B-komplex-vitamin varje dag som en förebyggande åtgärd. Han föreslår även med alfa-liponsyra, en aminosyra.

Homeopatiska behandlingar


Homeopatiska smärta rättsmedel är akupunktur och akupressur, traditionell kinesisk medicin behandlingar. Transkutan elektrisk nervstimulering (TENS), och biofeedback är terapier som använder elektriska impulser för att hantera och övervaka smärta. I fallet med TENS, är små elektriska pulser som används för att förhindra smärta från att nå hjärnans receptorer.

Brain wave biofeedback övervakar kroppens svar på stress och smärta. Biofeedback kan lära patienter hur man styr sina interna funktioner och förbättra sin hälsa. Brain wave biofeedback använder elektro encephalography (EEG) att övervaka hjärnvågor är förknippade med smärta.


Articles Liés