Hur ofta ska Testosteron Enanthate injiceras?

Testosteron Enanthate är en ester av det naturligt förekommande steroid hormonet testosteron. I kroppen är det direkt involverade i produktionen av sperma. Som en androgen, det stimulerar också muskeltillväxt och ökar bentätheten. Det används för ett antal medicinska ändamål, inkluderande hormonersättningsterapi. Användarna måste injicera det direkt in i muskelvävnaden. Typiska doser varierar, och individer måste vara noga med att undvika att ett antal injektionsstället komplikationer.

Fakta


Testosteron enanthate är en enda estermolekyl bunden till steroidhormonet testosteron. Bifogade estermolekylen gör att den kan suspenderas i oljan för injektionsändamål. Dessutom förhindrar den estermolekylen snabb nedbrytning av testosteron i levern, vilket gör testosteronenantat att vara aktiv i blodet under flera veckor. När suspenderad i olja, är testosteronenantat antingen klara eller en blekgul färg.

Medicinsk användning


Kroppens naturliga produktion av testosteron börjar minska efter 25 års ålder, och dips med cirka 2 procent per år. Många män som lider av effekterna av denna nedgång, bland annat en minskad libido, minskad bentäthet och skelettmuskelmassan, söker substitutionsbehandling med testosteron för att motverka effekterna av denna naturliga degenerativa processen och för att förbättra kvaliteten på sina liv. Dessutom har läkare ordinerats testosteronenantat vissa hiv-positiva patienter för att lindra muskelnedbrytning effekterna av aids. Testosteron Enanthate kan också ordineras för behandling av fördröjd debut puberteten hos ungdomar. En annan medicinsk användning är att behandla en rad olika hypofys eller hypothalamus skador som kan bli följden av tumörer, trauma eller strålning, som skulle påverka kroppens naturliga produktion av testosteron.

Det belopp som injiceras för hormonbehandling varierar med individer. En typisk dos är 50 mg till 400 mg var 2-4 veckor.

Om att injicera


Du måste injicera testosteron enanthate intramuskulärt. Eftersom det är en oljebaserad injektion, är nålen storlek större och du kan bara säkert injicera det i de större musklerna i skinkorna och lår (se bilder). Då återstår bara fyra injektionsställen som du kan använda på en regelbunden basis, en på varje lår och en på varje skinka.

Att undvika injektion problem


Ärrvävnad kan byggas upp i ofta använda injektionsställen. Detta tillstånd kan leda till smärta och irritation vid injektion. För att undvika dessa komplikationer, växla injektionsställe varje gång du administrera en dos av testosteron enanthate. Du kan också massera muskeln eller tillämpa en varm kompress innan injektion.

Ett annat injektionsstället problem är bildandet av infektioner eller bölder under huden runt injektionsstället. För att förhindra detta, se till att sterilisera nålen och injektionsstället med isopropylalkohol före och efter injektionen. Dessutom, placera ett plåster och antibakteriell gel på injektionsstället efteråt.

Uppföljning


Administrationen av exogena (icke-kroppsliga produceras) testosteron har visat sig dämpa kroppens naturliga produktion av testosteron. Därför, när du slutar injicera testosteron enanthate, måste du starta om kroppens naturliga produktion för att återställa hormoner till åldersanpassad nivå. Din läkare kan ordinera en injektion av humant koriongonadotropin att påskynda denna process. Dessutom kan din läkare att kontrollera dina blodserumnivåer av testosteron och leutinizing hormon i 30 dagar för att se till att din kropp har börjat producera eget testosteron igen.


Articles Liés