Biverkningar av Danazol

Enligt medicinenet.com, "är ett syntetiskt hormon som används för att behandla smärta och infertilitet orsakat av endometrios, ett tillstånd som innefattar den vävnad i livmodern." Danazol Danazol används också till kvinnor som kan ha cystor eller knölar i bröstet och tunga menstruationscykler. Som med många mediciner, det finns biverkningar som förknippas med danazol som kan vara lätt eller svår.

Biverkningar - Hjärt / Endokrina


I vissa fall påstår drugs.com har danazol anslutits med ökat blodtryck och hjärtsvikt. Endokrina biverkningar inkluderar "hämning av östrogensyntesen," vilket resulterar i rodnad, torrhet i slidan och smärta, samt minskad bröststorlek. Spermatogenesen kan också förhindras då stora gör av danazol ges till patienter. Om något av dessa symtom är erfarna, omedelbart söka läkarvård.

Biverkningar - Gastrointestinal / Urogenitala


Gastrointestinala biverkningar enligt inkluderar illamående, kräkningar, förstoppning och sällan pankreatit. Dessa kan vara svåra och din läkare bör kontaktas om de kvarstår. Hos män drugs.com att "urogenitala biverkningar har inkluderat oligospermi och minskad ejakulatvolym." I äldre manliga patienter har det förekommit fall av förstorad prostata som leder till urinvägsproblem såsom blockering. Hos kvinnor kan danazol fördjupa rösten, orsaka akne och orsaka komplikationer med menstruationscykeln. Om virilization förekommer, kontakta din läkare.

Biverkningar - Hematologiska / Metabolic


Hematologiska biverkningar har inkluderat "tromboemboliska och thrombophlebotic händelser (inklusive sinus sagittalis trombos)", som har anslutits till ökad röda blodkroppar och stroke, säger drugs.com. Danazol har också varit knuten till komplikationer med kolesterolnivåer i kroppen. Drugs.com förklarar att det kan öka nivån av low-density lipoprotein, som är "onda" kolesterolet, och sänka nivån för hög densitet lipoproteiner, som är "goda" kolesterolet. Minskad glukostolerans har också inträffat.

Andra biverkningar


Andra milda och allvarliga biverkningar är muskelkramper eller spasmer och smärta, svullnad eller smärta i leder, nacke, rygg eller extremiteter smärta och "sällan karpaltunnelsyndrom som kan vara sekundär till vätskeretention," enligt droger. com. Utslag kan visas på huden och huden kan också vara känslig för solljus. Ytterligare biverkningar är Stevens-Johnsons syndrom, ökat insulinbehov hos diabetiker, förändring i sexuella önskningar, synproblem, blödande tandkött, feber, buksmärtor och bröstvårtan.

Allergiska reaktioner


Kontakta omedelbart din läkare är att du får en allergisk reaktion mot danazol. Symtom på en allergisk reaktion är svullnad av tunga, ansikte, hals, läppar och mun. Andra allvarliga biverkningar är bröstsmärta, tryck över bröstet, andningssvårigheter, svimning, gulfärgning av hud, ihållande kräkningar och smärtor i ben och armar.


Articles Liés