Hur kan vi minska höga triglycerider

Det är normalt för alla kropp att innehålla någon form av triglycerider. Detta fett är vanligt förekommande i livsmedel. Men när en person konsumerar alltför mycket i vägen för feta livsmedel, höga nivåer av triglycerider är ofta detekteras i blodomloppet. Eftersom förhöjda triglyceridnivåer ökar en persons risk att utveckla hjärtsjukdomar och andra sjukdomstillstånd, är det viktigt att anta en hälsosammare livsstil och vidta åtgärder för att sänka triglycerider.

Instruktioner


•  Bibehålla en aktiv livsstil och hälsosam vikt. Ofta behöver personer som arbetar med förhöjda triglyceridnivåer inte har en regelbunden träning rutin. I många fall är dessa personer är något överviktig. En aktiv livsstil är en av de enklaste sätten att snabbt minska höga triglycerider. Lösa att träna minst tre gånger i veckan i 30 minuter. Perfekt träning rutiner inkluderar jogging, promenader och aerobics.

•  Ät en fettsnål kost. Eftersom triglycerider finns i feta livsmedel, personer som behöver minska sina nivåer borde äta en fettsnål kost. Fett är vanligt förekommande i olja, kött och mejeriprodukter. Var uppmärksam på etiketter. Ät magert kött och välja livsmedel med lågt mättade och transfetter.

•  Ät mer fibrer och fisk. Fiberrik mat som grönsaker, frukt och korn är hälsosamma alternativ till feta livsmedel. Också, bakade eller stekt fisk har mindre fett och kan bidra till att minska triglyceridnivåer.

•  Minska intaget av socker. Livsmedel som innehåller mycket socker som läsk, godis och andra ohälsosamma mellanmål kan öka triglycerider.

•  Noga övervaka alkoholintag. Det är inget fel med att dricka alkoholhaltiga drycker. Personer som arbetar med höga triglycerider måste sluta dricka alkohol eller begränsa sig till en alkoholhaltig dryck per dag.


Articles Liés