Tylenol Förgiftning Förebyggande

Tylenol är varumärket för den generiska läkemedlet paracetamol. Det används för att lindra smärta och sänka feber. Det säljs separat eller i kombination med andra over-the-counter (OTC) och receptbelagda läkemedel, såsom Theraflu eller hydrokodon (Vicodin). På en hydrokodon receptdrogbehållare kan paracetamol listas som APAP. Om du tar för mycket Tylenol, höjer du din risk för permanent leverskada som, om den inte behandlas, kan leda till dödsfall.

Ingredienser


Innan du tar någon medicin, kolla ingredienslistan. Om medicinen innehåller paracetamol, ta andra mediciner som du kan också ta. Om mer än en innehåller paracetamol, måste du välja vilka läkemedel att ta. Ta inte båda läkemedlen samtidigt, på grund av risk för leverskada.

Alkohol


Den amerikanska Food and Drug Administration rekommenderar att om du dricker tre eller fler alkoholhaltiga drycker varje dag och ta Tylenol, är du i riskzonen för leverskada, även om du följer den rekommenderade dosen.

Warfarin


Om du tar warfarin bör du inte ta Tylenol produkter eftersom det kan öka risken för blödningar.

Dosering


Aldrig ta mer än den rekommenderade dosen och ta det endast så länge som du har riktats, eller för den tid som etiketten på medicineringen antyder. Även om man tar något mer Tylenol än rekommenderat kan orsaka leverskador.

Symptom


Enligt FDA, om du upplever illamående, kräkning eller aptitlöshet när du tar Tylenol produkter, ska du sluta ta dem och rådfråga din läkare. Många misstag dessa tidiga tecken på leverskada för influensa.


Articles Liés