Hur ofta kan du ta Tylenol?

När det gäller smärtlindring, det finns flera receptfria läkemedel att välja mellan. Tylenol är en mycket populär smärtlindring medicin som har fått förtroendet i flera år. Men trots Tylenol är en icke-receptbelagda läkemedel, finns det fortfarande oro som bör beaktas när man tar den. Det finns möjliga biverkningar relaterade till Tylenol, liksom konsekvenserna för att ta för mycket Tylenol, eller ta det för ofta.

Vad är Tylenol?


Tylenol är ett välkänt varumärke för ett läkemedel som kallas paracetamol. Det är ett smärtstillande medicin som också är känd som ett febernedsättande eller feber reducering. Det är också allmänt tas för lindring av allergier, förkylningar, och symptom av influensa.

Tylenol blev välkänd 1948. Sedan dess har flera olika typer av Tylenol blir tillgängliga. Några av produkterna har lagt ingredienser för andra åkommor, bland annat en Tylenol med kodein lagt starkare smärtlindring, liksom Tylenol PM, som innehåller sömn stöd difenhydramin.

Hur man tar Tylenol


Det rekommenderas att doser av Tylenol ges fyra timmar från varandra, och du bör inte överstiga mer än fem doser i en 24-timmarsperiod. Denna dos varning gäller för barn och vuxna. Tylenol bearbetas i levern och kan vara mycket skadligt. Varje dos Tylenol behöver ha tid att brytas ner, bearbetas och flyttade ut ur levern innan en annan dos ges. Fyra timmar mellan doserna är den tidsram som krävs för denna process.

Tylenol PM


Tylenol PM är en sömn stöd som inte bara hjälper till med värk och smärta, men har en extra ingrediens i difenhydramin i den för att hjälpa dig somna. För vuxna rekommenderas att du tar två kapslar eller gelkapslar vid sänggåendet. Varje kaplett innehåller 500 milligram av acetaminofen, samt 50 mg difenhydramin. Det rekommenderas att du tar endast en dos var fjärde timme.

Missuppfattningar om Tylenol


Folk kanske tror att eftersom Tylenol är en over-the-counter mediciner, är det säkert att ta så du behöver det. Vissa människor kanske tror också att om deras smärta eller huvudvärk inte går bort i tid, kan de ta extra doser av Tylenol. Detta kan vara mycket farligt. Tylenol kan orsaka leversvikt om för mycket fattas på kort tid. Tylenol har potential att bygga upp i levern och i slutändan kan orsaka allvarliga leverskador.

Förebygga Överdoser av Tylenol


Förhindra överdosering av Tylenol, särskilt hos barn, kan göras genom att kartlägga dosen och tiden ges. Genom att hålla korrekta register över när Tylenol ges, kommer du att veta när nästa dos kan tas. För att undvika överdosering av Tylenol, är det mycket viktigt att följa doserings riktlinjer och inte ge för många doser för nära varandra.


Articles Liés