Symtom på en Pinched Leg Nerve

En klämd nerv kan uppstå var som helst i kroppen och ofta händer efter en traumatisk skada, en arbetsrelaterad skada eller plötslig stam av en muskel. Medan vissa människor som har en klämd nerv i benet kan återhämta sig snabbt med vila och huskurer, får allvarliga symtom kräver medicinering eller kirurgi. Tänk på detta information från Mayo Clinic och National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke om symtomen på en klämd nerv ben.

Domningar


Domningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv i benet, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Vissa människor kan beskriva domningar i benet som en känsla av att benet eller foten har "somnat". Symtom som domningar kan orsaka svårigheter med rörelser och kan göra benet känns väldigt tung eller okontrollerbar.

Smärta


Smärta är ett symtom på en klämd nerv ben. Beroende på var i benet problemet med nerven ligger, kan smärtan stråla ner nerven till fots eller upp i höften och buken. Känslan av smärta orsakad av en klämd nerv ben kan också vara en brännande känsla.

Spasmer


Spasmer eller ryckningar av musklerna i benet är symptom på en klämd benet nerv, enligt Mayo Clinic. Muskelspasmer i benen som orsakas av en klämd nerv kan ske utan förvarning och kan orsaka benet att plötsligt ge ut, vilket resulterar i ytterligare skada. Spasmer i benmusklerna kan också vara störande och orsaka koncentrationssvårigheter på jobbet, i skolan eller hemma.

Stickningar


Enligt Mayo Clinic, stickningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv. En klämd benet nerv kan orsaka stickningar eller stickningar, som även hänvisas till som parestesi (onormala förnimmelser), att inträffa var som helst i benet. Beroende på var nerven kläms, kan stickningar också kännas i knän, fötter och tår.

Svaghet


Enligt University of Washington Institutionen för ortopedi och idrottsmedicin, muskelsvaghet är ett symptom på en klämd nerv ben. Svaghet i benmusklerna kan leda till svårigheter med att stå eller vistas i samma position under en längre tid. En klämd nerv i benet kan också orsaka symtom som nedsatt rörlighet och snabbhet.

Sömnproblem


Symptomen på en klämd nerv i benet kan leda till symtom i andra delar av kroppen, särskilt sova problem, enligt Mayo Clinic. Den smärta och domningar orsakade av en klämd nerv kan vara värre på natten, särskilt när det finns mer press på benet på grund av att vara i en utsatt position. En klämd ben kan göra det svårt att hitta en bekväm sömn läge och kan störa sova.


Articles Liés