Vad är Xenical?

Miljoner amerikaner lider med fetma och söker desperat efter ett sätt att lösa detta problem. Det finns många program och mediciner som hjälper. Xenical är ett läkemedel som, när läkaren har ordinerat, kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Där fungerar det


De flesta läkemedel försöker undertrycka din aptit. Xenical verkar i matsmältningssystemet för att förhindra upp till en tredjedel av fettet du äter från att smältas.

Så fungerar det


Enzymer, som kallas lipaser, bryta ner fett och hjälpa dig att smälta det. Xenical binder till dessa lipaser och hindrar dem från att bryta ner en del av fettet du har ätit.

Kandidater för Xenical


För att avgöra om Xenical är rätt för dig, kommer läkaren att kontrollera ditt BMI (body mass index) och granska dina kost-och motionsvanor med dig.

Beräkna ditt BMI


För att kontrollera din BMI, multiplicera din vikt gånger 703 Dividera den siffran med din längd i inches. Dela den siffran med din längd igen för att bestämma din BMI. Ett BMI på över 30 anses kraftigt överviktig.

Historia


FDA godkänt Xenical i april 1999 Resultat har visat människor kan förlora mellan 10 och 15 procent av sin ursprungliga kroppsvikt. Det finns biverkningar, som bör diskuteras med din läkare.


Articles Liés