Smärtlindring och läkning av kroniska Sprickor

En kronisk spricka är en medicinsk fråga som involverar huden runt anus och kan orsaka betydande smärta och obehag, särskilt under tarmrörelserna. De flesta analfissurer läker på egen hand, även om en del blir kroniska och kräver kirurgisk behandling. Medan operationen kommer att ge smärtlindring, det finns också hem behandlingar som kan göra kroniska sprickor drägligare.

Fakta


Analfissurer är små revor som utvecklas i slemhinnan i analkanalen. Dessa tårar kan orsakas av hård avföring eller svåra tarmrörelser. Vuxna och barn i åldern 6 och 24 månader är mest sannolikt att påverkas av analfissurer. Enligt Mayo Clinic, är analfissurer som pågår längre än sex veckor anses kronisk.

Identifiering


Analfissurer kan orsaka blödning och smärta särskilt under tarmrörelserna. Huden runt anus kan vara synligt sprucken eller irriterad. Kroniska analfissurer kommer ofta att ha en liten klump närvarande nära den tår som är känd som en hud tagg eller en sentinel högen.

Överväganden


Den inflammation och obehag av kroniska fissurer kan lindras genom användning av krämer och suppositorier som innehåller läkemedel. Över disk krämer som innehåller hydrokortison såsom Förberedelser H får användas eller din läkare kan ordinera en kortikosteroid kräm som Anusol. Blötläggning det drabbade området i en Sitz bad i 10 till 20 minuter minst en gång om dagen kan också ge smärtlindring. Dessa bad bör bestå av varmt vatten utan tillsatt tvål.

Behandling


Enligt det amerikanska samhället av tjock-och ändtarms Kirurger kommer över 90 procent av analfissurer läka utan operation. Den operation som används för att behandla kronisk analfissur består av skärande analsfinktern för att minska smärta och påskynda läkning. I vissa fall kommer fissuren och sentinel stapel tas bort under denna operation. Smärtan av kroniska sprickor kan försvinna inom några dagar efter genomgår kirurgi men fullständig läkning tar några veckor.

Förebyggande / Lösning


Kroniska analfissurer kan förhindras genom att undvika förstoppning. Detta kan göras genom att öka fiberintaget, dricksvatten ofta och delta i regelbunden motion. Undvik spännare under tarmrörelser eftersom detta kan göra analfissurer värre vilket kommer att bromsa läkningen och ökar smärtan. Läkta sprickor kan öppna på grund av svåra tarmrörelser, så att upprätthålla en hälsosam livsstil är viktigt för att undvika återkommande problem.

Missuppfattningar


Enligt det amerikanska samhället av tjock-och ändtarms Kirurger gör kroniska analfissurer inte öka risken att utveckla tjocktarmscancer. Din läkare kan rekommendera ytterligare tester för att fastställa källan till anala blödningar om den fortsätter efter att analfissurer har läkt.


Articles Liés