Hur man förhindrar en fettlever

Fettlever (även känd som fettlever, steatorrhoeic hepatosis eller steatos hepatit), är ett potentiellt allvarligt tillstånd som orsakas av fettdepåer i levern. Tillståndet ger några symptom, och de flesta människor som har det är omedvetna om problemet. Läkare upptäcker oftast leverproblem efter en rutin blodprov visar förhöjda leverenzymer. Om den lämnas obehandlad kan detta villkor orsaka permanent leverskada.

Instruktioner


•  Minska din buken vikt. Fettlever är vanligt bland personer med fetma, men du behöver inte vara kraftigt överviktig för att utveckla detta tillstånd. Fettlever är också vanligt bland dem med extra buken vikt. En regelbunden konditionsträning och buken träning rutin kan bidra till att minska buken vikt och vända fettlever.

•  Ät en hälsosam kost. Konsumerar stora mängder av feta livsmedel bidrar till fettlever. Efter att ha ställt diagnos läkare rekommenderar ofta en mager diet och motion. Detta sänker dina blod triglycerider (fett) och reducerar leverfett.

•  Drick mindre alkohol. Alkoholister har en högre risk att utveckla fettlever. Även levern är utformat för att bryta ned och avlägsna alkohol från kroppen, kan den inte hantera stora mängder alkohol. Som ett resultat, mer fett och kolhydrater förblir inuti levern.

•  Ta en antioxidant, såsom vitamin C eller vitamin E. Antioxidanter spola gifter och fett ur levern och förhindrar fettlever.

•  Se upp för mediciner som orsakar leverskador. Vissa mediciner lagrar gifter i levern, hålla den från att fungera korrekt. Tala med din läkare och avgöra om någon receptbelagd medicin du tar kan öka risken för att utveckla fettlever.


Articles Liés