500 kalorier om dagen Diets

Femhundra kaloridieter är mycket kalorifattig diet som ger mycket färre kalorier och mindre närings variation än standard dieter brukar gynnas av läkare och dietister. De är ofta anses vara farliga när de inte är medicinskt övervakad.

Historia


Läkarna började förskrivning och hantering av flytande kost för sjuklig fetma patienter i 1970-talet. Dessa dieter är vanligtvis 500-800 kalorier och består av tre flytande måltider per dag. De kan medicinskt indicerat i extrema fall, men privata företag säljer liknande flytande kost och mycket lågt energiregimer för over-the-counter marknaden.

Signifikans


Mycket låg kalori diet är inte hälsosamt för de flesta människor på lång sikt. Men eftersom de verkar för att ge ett enkelt svar till ultra-snabb viktminskning, de är populära med dieters söker genvägar.

Typer


Flytande måltidsersättningar och juice fasta är en vanliga typer av 500-kaloridieter. Andra populära äta planer inkluderar Grapefrukt Diet och Cabbage Diet, som anses modefluga kostvanor utan beprövade långsiktiga fördelar.

Effekter


Enligt den amerikanska Dietetic Association, en mycket låg kalori diet inducerar i allmänhet en snabb initial viktminskning och en stor sannolikhet för viktökning efter avbruten dieten.

Varning


En 530-kalori diet som kallas Ljusare livdieten har kopplats till problem som sträcker sig från minnesförlust till för tidig död, enligt en artikel September 2009 i Daily Mail i London.


Articles Liés