Förhindra Ankel Pain

Om dina vrister är smärtsamma, svullna eller blåmärken, är den här artikeln för dig. Jag kommer att förklara vad som orsakar fotled smärta och hur man kan förhindra det i framtiden.

Instruktioner


•  Om du är en mycket aktiv person som du kan utveckla Achilles tendinit. Detta är en långsam svullnad i fotleden under en period av veckor på grund av inflammation i senor. Du kan även få vätska eller cirkulationsproblem. Om dina vrister har svullnat under mer än en dag och du har inga andra symptom, kan det vara vätskeansamling. Höj benen och röra sig. Långa perioder av inaktivitet kan orsaka detta. Den sista orsaken fotled smärta är djup tromboflebit. Om kalven är smärtsamt, svullet och öm när man lägger vikt på det, kan du ha detta tillstånd. Anledningen till detta obehag är en blodpropp som blockerar en ven djupt i benet. Se din läkare om blodförtunnande medel eftersom detta hjälper.

•  Om du har en fotled vrickning eller stam, använd RICE åtgärda. RICE är Rest, Ice, Compression och Elevation. Detta är en mycket god själv - vårdåtgärd. För smärta och obehag, ta acetylsalicylsyra, ibuprofen eller paracetamol.

•  Du kan lindra smärtan av Achilles tendinit genom att sätta in en hiss eller pad i skon hälen.

•  Få rätt mängd ben motion. Ut och springa utanför eller på ett löpband. Promenera till mataffären istället för att köra. Du måste hålla dina muskler och vävnader runt din fotled stark.

•  Om skada uppstår, kan man blöta fötterna i kallt vatten i 15 minuter 3 gånger om dagen för att minska svullnad. Du kan också bära en kirurgisk stödstrumpa på foten. De bidrar till att minska kronisk svullnad. Se din läkare om att få dig en kirurgisk stödstrumpa.

•  Försök och hålla din fotled så flexibla som möjligt så efter svullnaden går ner. Rotera det flera gånger och hålla den lös.

•  Du kan undvika skador genom att bära rätt skor. Om du ska köra slitage löparskor. Om du spelar basket bära höga toppar. Om du är på fötterna hela dagen, sätt Vadderade sulor i dina skor för bättre stöd. Om du spelar fotboll, stöder plats båge i dina skor för att undvika fotled skador som rullar inåt eller utåt.


Articles Liés