Hur man ska behandla smärtsamma och svullna bröst

Bröstsmärta är en ganska vanlig företeelse för kvinnor. Många gånger är det i samband med menstruationscykeln, som kallas cyklisk bröstsmärta. Bröst kan vara svullna och känns tunga och uppsvälld före en menstruationscykel. Vanligtvis båda brösten påverkas samtidigt. Det beror på att en del kvinnors bröst är särskilt känsliga för hormonförändringar. Smärtan kan börja när kvinnan är i tjugoårsåldern och trettiotalet och pågå till klimakteriet. Det kan finnas tillfällen när smärtan försvinner under en period av time.Breast smärta kan också vara icke-cykliska och inte relaterade till menstruationscykeln. Ibland kan det finnas en underliggande sjukdom som orsakar bröstsmärtor. Ibland kan vara relaterat till bröstcancer. Men, en mycket liten andel av kvinnorna har bröstsmärtor av detta skäl. Många gånger bröstsmärtor är cyclic.Here är några sätt att behandla smärtsamma och svullna bröst.

Instruktioner


Hur man ska behandla smärtsamma och svullna bröst


•  Ät en fettsnål kost. Några belägg för att höga halter av mättade fetter i blodet gör brösten mer känsliga för hormonnivåerna. Undvik feta livsmedel som kött, ost, fet mjölk, grädde, smör och allt gjort av bakverk. Istället byta till kolhydrater som ris, bröd, pasta och potatis. Färsk frukt och grönsaker är också bra. Fisk kan vara ett alternativ till fett kött. Sänkning dagligt fettintag skulle verkligen förbättra bröstsmärtor.

•  Ha en väl utrustade behå. En väl utrustat behå kan lindra några av bröstsmärta. En sport-bh kommer att vara mycket bra för en person med bröstsmärtor, särskilt för dem som har stora bröst. Bär sport-bh under träning, när du sover eller när brösten är särskilt känsliga. Om en person vill se till att hon är klädd i en väl utrustade behå, kan hon vara utrustad med en professionell.

•  Applicera varma eller kalla kompresser på brösten. Tillämpa de varma eller varma kompresser på brösten bör lindra en del av bröstsmärtor.

•  Limit eller eliminera intag av koffein. Begränsa dricker kaffe, läsk och te. Även medicinska studier är entydiga, har många kvinnor noterat att skära ned på koffein förbättrar deras symptom.

•  Ta medicin eller vitaminer. Enkla smärtstillande eller droger kan fungera för att lindra smärta i brösten såsom Tylenol, Alvedon, Motrin och andra liknande läkemedel. Läkare rekommenderar också en daglig dos av vitamin E för att hjälpa till att minska smärta i brösten.

Tips


  • Slappna av. Svår bröstsmärta kan ha samband med höga nivåer av ångest och kan förbättras med avslappningsterapi.
  • Håll en smärtdagbok. Anteckna de dagar som bröstsmärta upplevs och registrera alla andra symptom. Detta kan vara användbart vid bestämning huruvida bröstsmärta är cyklisk eller icke-cyklisk.
  • För svår bröstsmärta, använd danazol. Danazol är det enda läkemedlet som godkänts av Food and Drug Administration för behandling av bröstsmärtor. Var medveten om att användning av danazol förknippas med potentiellt allvarliga biverkningar och bör endast vidtas om det finns svår bröstsmärta.
  • Om bröstsmärtor kvarstår, se en läkare En läkare kommer examen brösten. Om läkaren upptäcker en bröst klump eller en ovanlig förtjockning i bröstvävnad, kommer han eller hon sannolikt rekommenderar mammografi och eventuellt ultraljud för att utvärdera området. Orsaken till smärtan kan vara bröstcancer i det fallet.

Articles Liés