Kan Svälja Ögondroppar göra dig sjuk?

De flesta ögondroppar är ofarliga vid förtäring, men vissa kan faktiskt vara skadligt, till och med livshotande. Ögondroppar är inte avsedda att sväljas, och det är bäst att undvika intag av någon medicin som är avsedd att användas lokalt. Även små mängder av vissa skadliga ämnen kan orsaka problem.

Ingredienser i Ögondroppar


Vissa ögondroppar är gjorda enbart av en saltlösning (salt och vatten) lösning och är ofarliga vid förtäring. Men andra innehåller farliga ingredienser såsom Tetrahydrozolin, borsyra, klorvätesyra, parabener, alkohol och mineralolja, förutom många andra ingredienser som kan vara skadliga. Dessa ingredienser är särskilt skadligt för små barn. Om du är orolig ett litet barn kan få i sig ögondroppar, hålla dem säkert utom räckhåll och överväga att köpa alla naturliga eller saltlösning ögondroppar.

Recept Ögondroppar


Receptbelagda ögondroppar, som du inte kan få utan en läkares rekommendation, innehåller ännu mer skadliga ingredienser än over-the-counter-versioner. De är avsedda för behandling av allvarligare tillstånd, och ingredienserna är mer kraftfulla och mer koncentrerad. Det rekommenderas inte att inta någon ögondroppar, men intag av receptbelagda ögondroppar bör undvikas till varje pris. Receptbelagda ögondroppar bör endast användas av den person som de ordinerats.

Avsedd användning


Ögondroppar givetvis avsedda att sättas i ögonen för att lindra sådana tillstånd som rodnad, torrhet och klåda. Alla läkemedel bör användas på det sätt som de är avsedda, och det är viktigt att följa paketets eller läkarens anvisningar exakt.

Reaktion på intaget av ögondroppar


Om ögondroppar förtärts, särskilt de som innehåller Tetrahydrozolin, en person kan uppleva dimsyn, illamående, kräkningar, diarré, andningssvårigheter, farligt låg kroppstemperatur, fluktuerande blodtryck och även kramper. Ögondroppar ska aldrig intas. Även några få droppar kan orsaka problem.

Vad gör jag om de sväljs


Om du eller någon du känner intar ögondroppar oavsett mängd, omedelbart ringa Giftinformationscentralen. I USA, ring 1-800-222-1222. Berätta sjuksköterskan när dropparna intogs och hur mycket. Följ hennes instruktioner noga och försök inte att ta itu med problemet själv Den handlings beror på ingredienserna i ögondropparna konsumeras. Håll dig lugn så att du kan genomföra handlings ordentligt.


Articles Liés