Vilka är de behandlingar för Lung Noduli?

Ungefär 1 av varje 500 lungröntgen visar tillväxten av en lunga knöl, enligt University of Rochester Medical Center. Även kallad en lung knöl, en lunga knöl är en liten, rund tillväxt som visas på ytan av din lunga.

Signifikans


I de flesta fall, lung knölar är godartade och kräver endast observation med hjälp av röntgen för att kontrollera om tillväxten blir större eller förändringar över tid, rapporterar US National Library of Medicine. Om en biopsi visar knutan att vara cancerogena, kräver tillväxtbehandling.

Egenskaper


Till skillnad från andra cancerformer som kan behandlas med cellgifter eller strålning, är knölar vanligtvis avlägsnas kirurgiskt.

Olika typer av verksamheter


Den största typen av operation som används för att avlägsna lung knölar är ett thoractomy, vilket tar bort en del av lungan tillsammans med knöl. En mini-thorakotomi avlägsnar endast knutan. I en tredje typ av operation, videoassisterade thorocoscopic kirurgi (VATS), är den nod skars ut med användning av endast två små snitt och och en liten kamera.

Tidsplan


Med VATS förfarande, är du sannolikt att vara på sjukhuset för bara en eller två dagar; en thoractomy eller mini-thoractomy resulterar vanligen i en 7 till 10-dagars vistelse, enligt den Thoracic gruppen.

Överväganden


Läkare föredrar att använda den mest minimalt invasiv förfarande för att ta bort lung noduli och grunda sitt beslut på storlek, form och placering av tillväxten, University of Rochester Medical Center rapporterar.


Articles Liés