Viktminskning Effekter på blodkärl

Ohälsosam kroppsvikt ökar belastningen på cirkulationssystemet och medför ofta problem med blodkärlsfunktioner. Fetma ökat dramatiskt i USA i början av 21-talet, och kardiovaskulära problem är också på uppgång. Dock är viktminskning ett effektivt medel för att upprätthålla sunda blodkärlsfunktioner och förbättra hjärthälsa.

Effekter av fetma


Blodkärlen är en viktig del av cirkulationssystemet. När hjärtat pumpar blod, blodkärl cirkulerar det i hela kroppen och returnera den till hjärtat. Överdriven kroppsvikt får blodkärlen att smala, vilket gör att hjärtat arbetar hårdare och ökar chansen för vaskulära blockeringar att utvecklas.

Funktioner av viktminskning


Viktminskning är effektivt vid behandling av kroniska sjukdomar som högt blodtryck och diabetes som ofta orsakas av övervikt och nedsatt funktion blodkärl.

Diabetes ökar blodsocker och stammar cirkulationssystemet. Den ökade stammen kan skada blodkärlen i njurarna; Det kan också orsaka nervskador och hjärtproblem. Viktminskning hjälper till att hantera diabetes genom att balansera blodsockret. Balanserade blodsockernivåer hjälper blodkärlen att fungera och låta tillräckligt blodflöde till organ och extremiteter.

Hypertoni är en asymptomatisk hälsotillstånd som orsakas av den ökade mängden av kraft som krävs för att pumpa blod genom blodkärlen. Hypertoni ökar risken för stroke, njursjukdom, hjärtinfarkt och hjärtsjukdomar. Enligt American Heart Association, att förlora 20 procent av den totala kroppsvikten kan dramatiskt minska blodtryck - de lägre blodtryck tillåter blodkärlen att fungera korrekt.

Tidig upptäckt och behandling av diabetes och högt blodtryck är viktigt för att minska skadorna på blodkärlen.

Fördelar för kardiovaskulär sjukdom


Hjärt-kärlsjukdom påverkas av blodkärl funktion och övervikt. Fetma orsakar artärerna att stelna och försvagar blodkärlen, vilket leder till utveckling av hjärt-kärlsjukdom. Viktminskning har förmågan att återställa flexibilitet artärer och blodkärl, eftersom det sänker blodtrycket och natrium i kroppen. Dock är blodkärlsskador endast reversibla under de inledande skedena av hjärt-kärlsjukdom. Viktminskning kommer inte att förbättra blodkärl som har svårt skadade eller försvagade under långa perioder.

Farorna med snabb viktminskning


Snabb viktminskning kan vara till skada för långsiktig hälsa om viktminskning är felaktigt induceras. Bantningspiller, Crash diet och fasta kan allvarligt skada blodkärlen och äventyra kroppen. Förutom skador på blodkärlen, orsakar snabb viktminskning muskelförlust, vilket underlättar utvecklingen av hjärtsjukdomar. Dessutom orsakar det näringsbrist, en långsammare ämnesomsättning och försvagar immunförsvaret. Därför är det viktigt att rådgöra med din läkare för bantning tekniker som inte är skadligt för din hälsa.

Förebyggande / Lösning


Blodkärl kontrollera vår omsättning, och upprätthålla dem genom viktkontroll, motion och bra kost kommer att avsevärt förbättra lång - sikt hälsa. Se till att äta fettsnål, låg natrium kost som är rik på frukt, grönsaker, nötter och magert kött. Träna regelbundet för att bygga muskelmassa och förbättra cirkulationen. Dessa livsstilsförändringar kommer att hjälpa till att hantera din vikt och minska risken för att utveckla cirkulationsproblem.


Articles Liés