Antibiotika som används för bihåleinflammation

Det finns två huvudsakliga typer av antibiotika som föreskrivs för bihåleinflammation - smalt verkande (som bara fungerar mot vissa bakteriestammar men kostar mycket mindre) och brett spektrum (som kan attackera flera stammar, men kan orsaka antibiotikaresistens och är dyrare ).

Penicilliner


En smalspektrum antibiotikum som är vanligtvis det första antibiotikum administreras under en sinus-infektion (med undantag för personer som har penicillinallergier), den vanligaste typen av penicillin ges för att behandla bihåleinflammation är amoxicillin.

Cefalosporiner


En bredspektrumantibiotikum, är det ofta används när det finns en allergi eller känslighet för penicillin eller penicillin har misslyckats med att arbeta.

Makrolider


En annan smalspektrum antibiotikum som ofta orsakar färre biverkningar än penicilliner är erytromycin och klaritromycin, de mest populära typer ordinerats.

Kinoloner och fluorokinoloner


En typ av bredspektrumantibiotika, de är den nyaste typen av antibiotika föreskrivna, och är endast ordineras när alla andra antibiotika har misslyckats, eftersom de kan orsaka allvarliga biverkningar. Moxifloxacin är den typ av fluorokinolon som administreras för bihåleinflammation.

Alternativa behandlingar


Homeopatiska läkemedel, sinus sprayer och sköljningar, kan akupressur och massage vara alternativa behandlingar för bihåleinflammation. Kirurgi är i allmänhet ett sista steg när antibiotika och alla andra behandlingar har misslyckats med att jobba.

Varning


Långvarig användning av antibiotika kan orsaka många hälsoproblem, inklusive matsmältning, njurar och lever nöd, samt framtida antibiotikaresistens.


Articles Liés