Fentanyl Behandeling

Fentanyl is een verdovende opioïde pijnstillers die kan worden geleverd via injectie, pleister of tablet, afhankelijk van wat voor soort pijn wordt gecontroleerd. Er is een risico van afhankelijkheid met fentanyl gebruik. Gebruikers moeten het alleen te nemen zoals voorgeschreven.

Behandeling


Redenen voor fentanyl behandeling onder controle doorbraakpijn in verband met kanker die niet kunnen worden gecontroleerd met behulp van andere medicijnen. Het wordt ook voorgeschreven matige tot ernstige chronische pijn en als medicijn gegeven vóór chirurgie of in combinatie met anesthesie te beheren.

Wie zou niet moeten gebruiken Fentanyl


Fentanyl mag niet worden gebruikt door degenen die een MAO-remmer (monoamine oxidase remmer) hebben genomen, zoals rasagiline of isocarboxazid binnen 14 dagen. Voorzichtigheid is geboden bij gebruikers die een voorgeschiedenis van alcohol of drugsverslaving, hypotensie (lage bloeddruk), ademhalingsstoornissen, epilepsie, psychische aandoening of een hoofdletsel.

Behandeling Bijwerkingen


Mogelijke bijwerkingen zijn braken, misselijkheid, constipatie, buikpijn, hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid en zwelling. Ernstige bijwerkingen zijn allergische reactie, oppervlakkige ademhaling, verwardheid, flauwvallen en ernstige zwakte.

Voorzorgsmaatregelen


Fentanyl kan aantasten reactietijd, zodat gebruikers zware machines of schijf niet moeten werken. Alcohol kan effecten van fentanyl verhogen. Grapefruit en grapefruitsap interactie met de medicatie, en kan leiden tot gevaarlijke complicaties.

Drug Interactions


Het is belangrijk voor de voorschrijvende arts om alle medicijnen te weten (onder meer over-the-counter medicijnen en vitaminen) van de patiënt is het nemen van een potentieel ernstige interactie drug te vermijden. Geneesmiddelen zoals erythromycine, verapamil, aprepitant, diltiazem, fluconazol en HIV-medicatie kan interageren met fentanyl.


Articles Liés