Säker Pilates Motion för höftproteser

Att få en höftledsoperation kan vara svårt. Smärtan som kommer efter varje operation är svårt att leva igenom, men promenader varje dag på en ny höft är ännu svårare. Lyckligtvis kan många Pilates övningar hjälpa behandla din höft smärta. Pilates övningar arbeta dina höfter, ben och magmuskler. Dessa bör ske gradvis och öka regelbundenhet och intensitet som din höft klackar.

Sido sparkar


Denna övning kan göras i en stående eller liggande läge. Om stående, hålla benen höftbredd. Andas djupt och slappna av. Sakta lyfter höger ben från kroppen. Du ska inte flytta den mer än ca 45 grader. Håll den i minst fem sekunder, men inte mer än 10 Bara håll den så länge du känner dig bekväm. Långsamt sänka benet. Gör detta 8 till 10 gånger för varje ben. Om du fortfarande har problem, ligga ner. Vila en kudde mellan benen för att hålla dem något isär. När du känner dig bekväm att göra detta regelbundet, lägga små ankel vikter. Dessa sidekicks stärker höftleden och balansera din kärna muskler.

Stolstativ


Stol står är användbara för dem som inte har styrkan att stå i långa perioder. Börja med att sitta i en stol. Stolen ska vara bekväm som du kommer att vara i det för ett tag. Genom att använda armarna på stolen, långsamt stå upprätt. Stativ för 5 till 10 sekunder, och sedan sänka dig långsamt till en sittande position. Sitt inte mer än fem sekunder och sedan stå upp igen. Försök att göra minst 10 av dessa en dag, men inte tvinga dig själv. Helt enkelt göra så många du kan. Om du inte kan göra allt 10 på en gång, helt enkelt prova att göra dem hela dagen. Denna övning fungerar din nya höft sakta men försiktigt.

Tå och häl Höjer


Tå och häl höjningar kan hjälpa till att bygga upp styrkan i vaderna och höfterna efter plastik. En klack höjning kräver att du står på kanten av ett steg. Håll på en vägg, Reling, eller sockerrör för stöd. Varje hälen ska hänga över kanten på steget något. Sakta höja hälen på vänster ben tills du är på tårna. Håll denna pose i fem sekunder och sedan lägre. Gör samma sak med vänster ben. Gör 10 för varje ben. Toe höjningar liknar hälen lyfter utom i omvänd. Häng tårna från framsidan av steget och långsamt flytta din vikt i hälarna när du höjer dina tår. Håll i fem sekunder, lägre, och upprepa upp till 10 gånger. Gör samma sak för det motsatta benet.


Articles Liés