Graviditet Bäcken Bone Pain

Många gravida kvinnor förväntar sig att känna illamående eller humörsvängningar, men är förvånad över att upptäcka att deras tillstånd kan sätta på en mängd olika värk och smärta också, särskilt i bäckenområdet. Denna speciella åkomma, som kallas symphysis blygd dysfunktion (SPD), är ett ganska vanligt problem bland gravida kvinnor.

Vad orsakar SPD?


Bäckenbensfogen blygd dysfunktion är väckt den av ett hormon som kallas relaxin, som en kvinnas kropp producerar under graviditeten. Relaxin lösgör många olika leder i kroppen så att den kan rymma en växande fostret.

Hur fungerar Relaxin Påverka bäckenbenet?


Framför allt arbetar relaxin för att mjuka upp ligamenten i bäckenbenet så att under leveransen, det finns mer utrymme för barnet när den kämpar för att komma ut. Som ett resultat, kommer många kvinnor får en känsla av att benen är loss från sina kroppar. För vissa kvinnor vars ligament blir för lös, blir så stark känslan att det börjar bli smärtsamt.

Symptom


SPD manifesterar vanligen som smärta i bäckenområdet, som kan variera från milda till svåra, speciellt när du rör på benen i olika riktningar. Separera benen för att komma ur en bil, rulla över i sängen genom att kasta ett ben över i taget eller bara gå runt kunde ta på smärtan. De flesta kvinnor upplever SPD under andra trimestern. Smärtan är inte alltid ingår i bäckenområdet; i vissa fall, kan det stråla ned till ljumsken och skinkor.

Behandlingar


Om du upplever en hel del smärta i bäckenområdet, rådfråga din läkare om möjliga behandlingar. Du kan få råd att göra enkla bäcken övningar såsom Kegels och bäcken lutningar, för att stärka dina bäckenmuskler. (Men se till att du utför bäcken lutar väldigt noga för att undvika personskador vidare.) Den kan föreslå att du bär en bäckenstödbälte, vilket bidrar till att hålla dina ben på plats. Eller din läkare kan förskriva vissa smärtstillande medicinering. (Aldrig ta några mediciner utan din leverantör samtycke, eftersom ingredienserna kan få negativa effekter på barnet.)

Kommer Pain någonsin att försvinna?


Efter att ha varit gravid i några månader, många kvinnor glömmer hur det känns att vara normal och börjar frukta att de krämpor de upplever aldrig kommer att försvinna. Dock vara säker på att den bäckenben smärta du upplever kommer att upphöra. Du kan fortsätta att känna smärta under några månader efter förlossningen, eftersom dina ligament dras och din kropp kämpar för att återgå till sin prepregnancy form, men du kommer så småningom att kännas som ditt gamla jag igen.


Articles Liés