Smärtlindring för Araknoidit

Araknoidit är en inflammation i spindelvävshinnan foder --- en av tre foder som omger ryggmärgen och hjärnan --- orsakade av trauma, kemikalier eller infektioner som införs i eller runt ryggraden. Araknoidit är ett smärtsamt tillstånd som orsakar irritation, ärrbildning och bindning av blodkärl och nervrötter som omger ryggmärgen. Även om det finns ingen permanent botemedel kan araknoidit behandlas med en kombination av smärtstillande medicin, sjukgymnastik och nervstimulering.

Araknoidit Symptom


Araknoidit symptom kan utvecklas på tre sätt. Trauma eller kirurgi på ryggraden kan orsaka skada eller irritation på ryggraden, så att blodet kan sippra in. Kemikalier från myelograms --- ett test där färgämne sprutas in i ryggmärgsområdet --- nu tros vara bidragande faktorer till araknoidit. Andra kemikalier som epidurals är också under kontroll för att främja araknoidit. Infektioner såsom svamp hjärnhinneinflammation eller tuberkulos kan också orsaka araknoidit om de inte behandlas omedelbart.

Araknoidit symtom är främst ihållande smärta i nedre ryggen eller benen i kombination med stickningar, domningar, bisarra förnimmelser såsom insekter kryper på huden, muskelkramper och spasmer samt urinblåsa, tarm eller sexuell dysfunktion. Om du upplever något av dessa symptom --- särskilt om du tror att du har utvecklat araknoidit från trauma / kirurgi, kemikalier eller infektioner --- kontakta din läkare omedelbart och rapportera symtomen.

Araknoidit Behandling


Behandlingen fokuserar på lindring av associerad smärta samt förbättra symtom som påverkar din dag till dag liv. Har din läkare rekommendera en behandling med smärtlindring, sjukgymnastik (massage), psykoterapi och motion.

Smärta medicinering kommer i form av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel), anti spasm läkemedel, antikrampframkallande och --- i värsta fall --- narkotiska smärtstillande. Om din läkare anser att det är nödvändigt att förskriva narkotiska smärts, kom ihåg att narkotiska smärts kan vara mycket beroendeframkallande.

Sjukgymnastik inkluderar massage, hot-kalla bad och hydroterapi. Följ läkarens order för lätt träning för att se till musklerna i ryggen fortsatt stark för att stödja ryggraden. Att få för lite motion kommer att förvärra ditt tillstånd.

I vissa fall, elektrisk stimulering eller transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) kan öka rörligheten, minska stelhet och gör att du kan fortsätta din dag till dag verksamhet. Transkutan elektrisk nervstimulering är där en smärtfri elektrisk ström leds genom särskilda nerver med hjälp av elektrodplåster som placeras på huden. Fråga din läkare om transkutan elektrisk nervstimulering skulle bidra till att förbättra din araknoidit skick.

Psykoterapi är nödvändigt för att bekämpa den kroniska smärtan som du kan utsättas för under detta tillstånd. Det är viktigt att vara positiv och ha rätt stödstruktur på plats för att anpassa sig till de fysiska och psykiska förändringar i ditt liv som orsakats av araknoidit.


Articles Liés