Så att välja rätt smärtstillande

Inte alla smärtstillande är likadana. Olika symtom kräver olika mediciner. Med en mångfald av produkter på hyllorna, att välja rätt smärtstillande kan vara svårt. Om du kan identifiera dina symptom innan för medicin flaskan, kommer du att kunna göra mer medvetna val om vilka smärts att köpa.

Instruktioner


•  Läs etiketten för att välja rätt smärtstillande. De aktiva ingredienserna är listade först. Termen "Använder" identifierar tecken och symtom just den smärtstillande kommer att behandla. Varningar lista över möjliga biverkningar och läkemedelsinteraktioner. Vägbeskrivning förklara detaljerna i att ta smärtstillande medel, till exempel frekvens och metod för dispensering.

•  Bestäm mellan tabletter, geltabs, kapslar, kapslar, vätskor och pulver. Smärtstillande säljs i olika former och besluta vilka en att köpa kan orsaka huvudvärk!

•  Identifiera funktioner. Buffrade smärtstillande rekommenderas för att minska ett magens surhet. En kombination formel produkten har flera aktiva ingredienser. Magsaftresistent-beläggning minskar irritation i magsäcken. Dessa piller förblir osmält tills de når tunntarmen, där de löses upp, och rekommenderas inte för snabb lindring. PM eller nattetid produkter kan orsaka dåsighet; vanligtvis tas vid sänggåendet; antihistaminer finns ofta i flytande form.

•  Skilj mellan valen. Smärta i samband med huvudvärk, feber, halsont, ont i muskler och mensvärk kan dra nytta av aspirin - men, det kan orsaka magbesvär. Paracetamol kan tas för blygsam smärta och medföljande feber. Ibuprofen är starkare än aspirin, särskilt för tandvärk och muskelspänningar och vrickningar. Ketoprofen och naproxen Natrium ha anti-inflammatoriska egenskaper som ger befrielse från kramper, tandvärk och muskelvärk!

•  Kontakta din läkare om du inte kan bestämma vilken väl salu låda smärtbehandling att välja.

Tips


  • Ta bara den rekommenderade doseringen. Barn bör ta åldersanpassade smärtstillande. Var försiktig med extra styrka formler. Följ den rekommenderade doseringen.
  • De som lider av njursjukdom eller sår bör undvika vissa icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Rådgör med din läkare innan du använder någon smärtstillande.
  • Tabletter är det billigaste, men är svårare att svälja. Geltabs är belagda med gelatin för att eliminera problem med att svälja. Kapslar är en pulveriserad medicin hålls i en gelatinkapsel och presentera färre sväljproblem. Kapslar, medan fast, är smidig och lätt att svälja. En gelcap är en kaplett täckt med gelatin. Liquigel är flytande medicin i en kapsel så att det kan absorberas snabbt in i kroppen. Suspension levereras i flytande form och består av bitar av läkemedlet, som inte kan lösas upp. Skaka först.
  • Inaktiva ingredienser är viktigt att notera om du är allergiker.
  • Aldrig tugga eller krossa tidsfrigörsmärtstillande.

Articles Liés