Hur man förbereder för en sömnbrist EEG

När en person håller på att bedömas för ett eventuellt neurologiskt tillstånd, som en epilepsi, en elektroencefalogram (EEG) ofta beställs. Det finns flera olika typer av EEGs inklusive korta 30-minuters EEGs eller sjukhus övervakade förlängd vistelse EEGs. En vanlig typ av öppenvårds EEG som administreras på barn är en sömnbrist EEG. I läkarens order kan variera från att hålla barnet upp från 02:00 eller 03:00 på dagen av EEG att inte låta barnet någon sömn natten innan.

Instruktioner


•  Kontrollera med barnets neurolog exakt hur mycket sömn behövs. När du vet vilken tid att vakna ditt barn upp (om du får låta dem sova alls), då kan du bättre förbereda uppgift framför er.

•  Förklara för barnet att i kväll kommer att bli en speciell kväll och att de kommer att få stanna upp och leka med dig och spela sina favoritspel och delta i särskilda behandlar.

•  Skapa en nedräkning på papper som du och ditt barn kan bocka av som varje timme på natten passerar. Starta nedräkningen med barnets vanliga läggdags och avsluta den med den tid du kommer att lämna ditt hus för att gå till EEG utnämningen.

•  Börja kvällen med ditt barns favorit film. Planera ett speciellt snack under denna tid. Filmen tid kommer att avkopplande för dig och ge dig lite av en paus för att förbereda sig för den långa natten framåt.

•  Påminn ditt barn att även om de kan bli sömnig, de har ett mål att stanna uppe hela natten och visa dem nedräkningen. Om barnet börjar bli lite sömnig, uppmuntra dem att göra vissa jumping jacks eller kullerbyttor. Lätt fysisk aktivitet kommer att ge dem en energikick att få dem igenom den sömniga plåstret.

•  Tillbringa tid med ditt barn baka en särskild behandling. Om du tillbringar 20 minuter att göra hemlagad cookies och sedan ytterligare 30 minuter att titta på dem baka, har du rakat bort nästan en timme av din kväll.

•  Mata barnet en hälsosam frukost som gryningen börjar bryta. Detta är oftast när kroppen blir mest trött. Genom tankning kroppen, kommer ditt barn att ha den energi hon behöver för att få igenom de tidiga morgontimmarna.

•  Ta med ditt barns favoritleksak med dig på resan till sjukhuset. Föräldrar tycker ofta att den svåraste tiden på hela natten är den enhet till sjukhuset när bilens rörelse söver barnet att sova.

•  Försäkra ditt barn när du kommer till sjukhuset som snart kommer de att kunna glida ut i viloläge. När ditt barn är på sjukhuset, kommer alla de nya verksamhet som kan hålla dem vakna tills det är dags att sova under EEG.

Tips


  • Om du har en make eller annan vuxen som kan hålla dig med ditt barn under natten, kommer hela processen enklare. Du och de andra vuxna kan ta sömn skift för att se till att du är utvilad nog för att hålla barnet underhöll.

Articles Liés