Bältros Symtom och botemedel

Bältros är en mycket smittsam infektion som kan orsaka stor smärta. Den är skapad av samma virus som vattkoppor. För att diagnostisera tillståndet läkaren använder vanligtvis en fysisk undersökning för att kontrollera om en distinkt röda utslag och blåsor åtföljs av kronisk smärta. I vissa fall kan det finnas ett hudprov vidtas för att testa för en virusinfektion.

Identifiering


Bältros är en smärtsam infektion av virus som kallas varicella zoster-virus. Medan det är möjligt för bältros att inträffa var som helst på kroppen, är det mest allmänt känt i mitten av ryggen. Det kännetecknas normalt av ett band av blåsor och ett rött utslag som börjar i mitten av ryggen, sveper runt en sida av kroppen, och slutar i mitten av bröstet. Bältros är inte ett farligt tillstånd, men det kan vara mycket smärtsamt och pågå under en lång tid om den inte behandlas på rätt sätt.

Effekter


Symtomen vid bältros ofta utvecklas på ett liknande mönster. Många av de initiala symptomen är smärta utan några synliga tecken på infektion. Den typ av känsla kan variera. Det kan vara en konstant ömmande smärta som eskalerar i en brännande känsla, eller det kan börja som en stickande känsla som markeras av intermittent skytte smärta. Några andra initiala symtom kan vara feber, illamående, en ihållande huvudvärk och en klåda som blir värre när villkoret förskott.

Potential


Det kan vara flera dagar efter den ursprungliga uppkomsten av de smärtsamma symtom innan de visuella symptom på bältros börjar visas. De visuella symtom är röda utslag åtföljs av blåsor. Blåsorna kan börja explodera och lämna en knaprig rester efter sig. Som blåsor pop och läka, andra blåsor bildas. De visuella symptomen kommer att begränsas till det område där smärtan upplevs.

Tidsplan


Tiden är knapp när det gäller att behandla och bota bältros. Om det inte finns någon behandling, kan bältros pågå i veckor. Om du upplever symtom på smärta sedan komma till din läkare omedelbart. Om du väljer att vänta ut smärtan och de röda utslag former, så är det viktigt att få behandling inom 48 till 72 timmar för att förhindra att tillståndet varar i veckor. Läkaren kommer att förskriva antivirala läkemedel såsom Valtrex för att kontrollera infektionen. Om infektionen är fångad i ett tidigt skede då längden på tillståndet kan reduceras till dagar istället för veckor.

Förebyggande / Lösning


Det är också viktigt att reglera de smärt effekterna av bältros för att minimera obehag. Läkaren kan besluta att förskriva smärts i form av ett piller som hydrokodon, eller en gel appliceras direkt på det drabbade området. Anti-depressiva läkemedel kan också förskrivas för att hantera de mentala effekterna av långvarig smärta.


Articles Liés