Stress & magont

Stress är en del av livet. Ibland blir stressen så intensiv, att det manifesterar sig i fysiska symptom. Magsmärtor är ett vanligt symptom som många människor under stress upplevelse.

Identifiering


Magsmärtor ofta känns som en brännande smärta, stickande smärta, kraftig smärta eller en molande värk i mittsektionen av kroppen. Det finns även andra organ som kan orsaka smärta i detta område såsom appendix, pankreas, njurar och gallblåsa. Detta kan göra det svårare att fastställa orsaken till magont.

Peptic Ulcer


Ett magsår kan vara mycket smärtsamt och ofta förvärras av stress. Symptomen på ett sår är brännande smärta i magen, illamående, matsmältningsbesvär, halsbränna och gas. Ett magsår är ofta mer smärtsamt när magen är tom, och smärtan går ofta iväg efter att ha ätit.

Gastrit


Gastrit är en inflammation i magslemhinnan. Detta tillstånd orsakar symtom som illamående, kräkningar, gas, halsbränna och magont. Stress kan öka produktionen av syra i magen, vilket gör detta tillstånd förvärras.

Behandling


Antacida såsom Mylanta eller Maalox kan vara till hjälp för att lindra magont tillfälligt. Det är viktigt att undvika alkohol och NSAID smärtstillande när upplever magont. Minska stress och lära sig att hantera det, kan vara till hjälp för att förbättra dessa magproblem.

Varning


Det är viktigt att söka läkarvård om magont åtföljs av feber, svart eller blodig avföring, blodiga kräkningar, frossa, intensiv smärta och matthet. Detta kan vara ett tecken på ett allvarligt tillstånd.

Stress


Stress kan ta kontroll över våra liv och producera fysiska symtom som magbesvär, huvudvärk, hjärtklappning, sömnsvårigheter och ryggsmärtor. Stress kan också få oss att känna deprimerad, ledsen, orolig och utbränd. Om du har en hel del stress i ditt liv som orsakar symptom, få hjälp från din läkare. Att lära sig att hantera stress kommer att gå långt i att hjälpa till att lindra dessa symptom.


Articles Liés