Villkor och symtom på en klämd nerv

En klämd nerv inträffar när nerven komprimeras av ben, brosk eller en muskel. En klämd nerv kan hända var som helst i kroppen. Fetma, hållning, artros, och ärftlighet alla är riskfaktorer för att utveckla sjukdomen.

Egenskaper


En klämd nerv beskrivs som en skarp eller skytte smärta med domningar runt det drabbade området. En klämd nerv kan föras på av trauma eller obekväma rörelser i armar och ben, rygg eller nacke.

Behandling


Ungefär 90 procent av de med en klämd nerv kommer återhämta sig helt i 4-8 veckor med hemsjukvård. Konservativ behandling består av ibuprofen mot smärta och inflammation, vila, is och värme rotationer tillämpas på området.

Signifikans


Förebyggande av framtida episoder är viktigt eftersom när nerven är i kläm, det är mer mottagliga för reinjury. Minska eller stoppa all verksamhet som ledde till uppkomsten av klämd nerv.

Överväganden


När konservativ behandling misslyckas med ett kirurgiskt ingrepp avlägsna trycket från nerven normalt utforskas. Endast 10 procent av de med en klämd nerv någonsin kommer att behöva operation.

Varning


Om smärtan inte minskar i 3-4 dagar av hemvård, bör läkare sökas.


Articles Liés