Fot neuropati Symtom

Foot neuropati är ett smärtsamt tillstånd som gör det svårt att gå. Det förekommer ofta som en komplikation av diabetes. Det finns olika symptom och problem som följer av mul neuropati --- erkänner skyltarna hjälper till med att hantera sjukdomen och minska symtomen.

Identifiering


Foot neuropati är resultatet av nervskador eller inflammation i foten som orsakas av sjukdomar som diabetes, hiv / aids, borrelia och alkoholism.

Vanliga symptom


Nervskador skapar stickningar och fot smärta som påverkar fötterna ensam eller kan stråla upp benen.

Andra symptom


Eftersom villkoret fortskrider kan mer allvarliga mul smärta --- brännande, skarpa eller elektriska stötar förnimmelser --- avbryta sömnen.

Allvarliga symptom


Om det råder betydande skador på nerverna, patienter upplever svaghet i musklerna i fötterna, vilket orsakar svårigheter att promenader och bibehålla balans och koordination. Förändringar i tryck (till exempel från golvet när man går) eller temperaturen i fötterna är inte lätt filt.

Komplikationer


Fot neuropati kan leda till utveckling av magsår eller sår som leder till infektioner eller missbildningar av fötterna. Extrem känslighet för beröring kan göra det svårt att bära skor.

Behandling


Hantera medicinskt tillstånd som orsakar nervskada. Kolla fötterna dagligen för eventuella ändringar. Utveckla hälsosamma livsstilsval. Mediciner och tekniker är tillgängliga för att hantera smärta och andra symptom.


Articles Liés