Post-Pneumonia andningsövningar

Enligt Merck Manual, mer än 2 miljoner människor i USA kontraktet lunginflammation varje år och 45.000 dör av det. Återhämtning från lunginflammation kan vara svårt och återfall är vanligt, eftersom lunginflammation är också den vanligaste infektionen förvärvats på sjukhus. Andningsövningar som en del av efter operationen behandling kan hjälpa till att hålla bröstmusklerna aktiv, förbättra syreflödet och minska ångest och stress. Dessa övningar kan hjälpa till att förhindra lunginflammation för patienter som inte har möjlighet att flytta runt.

Muskelgrupper


Post-lunginflammation övningar fokuserar på tre områden. Dessa inkluderar den nedre sido revben, membran och övre bröstet. Membranet är grunden för all andning. Beläget mellan lungorna och de organ i bukhålan, skjuter membranet upp och ned för att dra luft in i och ut ur lungorna. En terapeut hjälper dig att lära dig dessa övningar för att stärka andningsmuskelgrupper som stöder andas.

Spetsade-läpp andning


Andningsövningar spetsade-läpp minskar andfåddhet. Slappna nacke och axlar muskler och andas in genom näsan medan du räknar till tre. Därefter handväska dina läppar och blåsa ut försiktigt medan du räknar till sex. Tvinga inte ut luften. Upprepa tills andnöd försvinner.

Djupandning


Djupandning hjälper till att öka lungkapacitet och syreflöde till blodet. Sitt eller stå med armbågarna dras tillbaka och andas in djupt. Håll andan medan du räknar till fem, sedan långsamt andas ut, tömma lungorna så mycket du kan. Upprepa 10 gånger per set och upprepar uppsättningarna tre eller fyra gånger per dag.

Membran andning


Membranet, används på rätt sätt, hjälper till att stödja andning under återhämtning från lunginflammation. Ofta trängsel och obehag uppmuntra patienten att andas i korta, svaga och ytliga andetag. Detta kan försvåra återhämtningen. Ligg på rygg med knäna stöds av kuddar. Lägg en hand på bröstet och den andra på magen under bröstkorgen. Andas djupt och låt den nedre revbenen och magen stiger medan du håller bröstet fortfarande. Andas in och räkna till tre. Långsamt andas ut för en sex räknas. Förföljer dina läppar kan hjälpa dig att andas ut långsamt. Med lite övning bör du kunna använda membran andning för att ta ett dussin sådana andetag utan tröttande. När du kan göra det ligger ner, prova att stå upp, sedan när hon gick eller till och med gå i trappor. Du kan också öva det i kombination med spetsade läpparna andning.

HUFF-hosta teknik


Den HUFF-hosta tekniken kombinerar andning och hosta. Sitt i en stol och ta 3-5 djupa långsamma andetag för att förbereda. Använd både tolkas läppen och membranandningsteknik som du andas. Därefter andas normalt, öppna munnen och dra åt musklerna i överkroppen från bröstet till magen. Snabbt tvinga luft från lungorna, trycka ut ett viskade "huff" ljud. Att göra detta kan leda till att du hosta. Om slem lossas, spotta ut och fortsätta.


Articles Liés