Lunginflammation symtom

Det finns egentligen inget sådant som lunginflammation som inte har några symptom. Även om det finns olika typer av lunginflammation med olika bakomliggande orsakerna, de alla ge symtom. Det är dock möjligt att ha en mycket mild form av lunginflammation, där symtomen kan förväxlas med de av influensan eller en svår förkylning. Denna typ av lunginflammation är så mild att det ofta går obehandlade, och den smittade personen kanske aldrig ens vet att de har haft lunginflammation.

Typiska pneumoni Symptom


Lunginflammation är inte en specifik sjukdom, utan snarare ett tillstånd som kan orsakas av ett antal faktorer. Lunginflammation kan orsakas av ett virus, en bakteriell infektion eller ett främmande föremål i lungorna. Oavsett vad orsaken, producerar lunginflammation en gemensam uppsättning av symptom. Dessa inkluderar hosta upp slem, bröstsmärta, feber, intensiv frossa och andnöd. De flesta fall av lunginflammation är försvagande och kräver sjukhusvård.

Gång Pneumonia


Det finns dock en typ av lunginflammation vars symptom är så milda att de kan förväxlas med något annat. Detta kallas promenader lunginflammation. Walking lunginflammation har fått sitt namn från det faktum att de drabbade har möjlighet att gå runt och gå om sin dagliga verksamhet, medan typiska lunginflammation gör sina offer mycket svag och sjuk. Walking lunginflammation orsakas vanligtvis av en bakterie som heter Mycoplasma lunginflammation. Människor som har denna infektion ofta inte inser att de har till och med lunginflammation, kritning deras symtom upp till en svår förkylning. Kroppen kan ofta kämpa bakterierna på egen hand, utan behov av behandling.

Symtom på Walking lunginflammation


Symptomen på promenader lunginflammation liknar dem för andra typer av lunginflammation, men de är mycket mindre intensiv. De består ofta av en hosta, ont i halsen, feber, frossa, huvudvärk och mild bröstsmärtor. Ibland kan symtomen även omfatta öronvärk, svullna körtlar i halsen och utslag. Till skillnad från andra pneumonier, dessa symptom inte försvagande.

Behandling


Walking lunginflammation ofta inte kräver medicinsk behandling. I själva verket är det ofta inte ens förekommer för många människor med promenader lunginflammation för att söka vård, eftersom de tror att de helt enkelt har en förkylning eller influensa. Även om promenader lunginflammation är oftast tillräckligt milda för att låta smittade människor att göra sina dagliga rutiner som vanligt, är sängläge ofta en stor hjälp för att påskynda återhämtningen. Om symtomen kvarstår mer än några dagar eller förvärras, antibiotika är förmodligen nödvändig. Tetracyklin, erytromycin och klaritromycin är de vanligaste antibiotika som används för behandling av promenader lunginflammation.

Varning


Walking lunginflammation är i allmänhet inte en anledning till stor oro. Men liksom alla infektioner, men det har potential att komma ur kontroll. I sällsynta fall kan vandra lunginflammation förvärras och orsaka ett svårt fall av lunginflammation. Om du har symptom på promenader lunginflammation och de varar i mer än fyra eller fem dagar, är det en bra idé att träffa en läkare och få ett recept på antibiotika.


Articles Liés