Naturliga botemedel för Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom drabbar cirka 1,5 miljoner människor som bor i USA. Tyvärr har läkarna ännu inte upptäckt ett botemedel som kan förhindra att sjukdomen fortskrider. Läkare ordinera vanligtvis en mängd olika läkemedel som kan hjälpa kontrollera symtomen vid Parkinsons, och, i allvarligare fall kan operation utföras. Men det finns också flera naturliga behandlingar som kan hjälpa en patient med Parkinsons sjukdom leva ett mer normalt och bekvämt liv.

Vad är Parkinsons sjukdom?


Parkinson är en progressiv sjukdom i nervsystemet markeras av skakningar i armar och ben, spontan rörelse, muskelstelhet och dålig balans. Sjukdomen utvecklas i en del av mellanhjärnan som kallas substantia nigra. Denna del av hjärnan innehåller nervceller som ansvarar för produktion av dopamin, en signalsubstans som hjälper till att samordna normal muskelaktivitet. Utan en tillräcklig mängd av dopamin i hjärnan, är en person inte kan kontrollera rörelsen.

Konventionella behandlingar


Medan det finns inget känt botemedel mot Parkinsons sjukdom, läkare hjälpa till att kontrollera sina symptom genom förskrivning av olika läkemedel. Ett av de mest effektiva läkemedel som för närvarande föreskrivs av läkare är levodopa, som har förmågan att förvandla sig till dopamin när den kommer in i hjärnan, och i sin tur hjälper till att behandla skakningar och stelhet. Emellertid bryter kroppen ofta ner omkring 95 procent av dopamin innan den någonsin når hjärnan, ibland orsakar illamående och kräkningar.

Brain stimulering är en operation metod används i vissa patienter för att behandla symptomen av Parkinsons sjukdom. Under detta förfarande, sänder en kirurg en kort skur av elektricitet i thalamus region av hjärnan, vilket kan bidra till att motverka symptomen av sjukdomen.

Naturliga behandlingar


Det finns flera alternativa behandlingsmetoder som kan användas för att hjälpa till att lindra symptomen av Parkinsons sjukdom. Motion är ett bra sätt att hjälpa patienter att förbättra rörlighet och kroppsstyrka. Enkla övningar såsom promenader, stretching och yoga kan hjälpa till att övervinna balans frågor och gångsvårigheter.

Det finns också flera näringstillskott som kan lindra symptomen av sjukdomen. Gamma-aminosmörsyra eller GABA, är en aminosyra som bidrar till att stärka och koppla nervsystemet. Ta 500mg upp till tre gånger dagligen i högst tre månader. Dessutom, kalcium och magnesium är två viktiga tillskott som hjälper till att reglera nervsystemet.

Naturläkemedel är ett annat alternativ för patienter med Parkinsons sjukdom. Guckusko, en flerårig ört, hjälper att minska skakningar och humörstörningar; lägga till 10 droppar guckusko extrakt till en 8 oz. glas vatten och drick denna blandning tre gånger om dagen. På samma sätt kan en kombination av rabarber, pion, lakrits och magnolia bark hjälp med skakningar och stela muskler.

Akupunktur och massage terapi kan också dra nytta Parkinsonpatienter. Akupunktur har förmågan att bota muskelstelhet och balansproblem, samtidigt som massage terapi kan lossa spända muskler och förbättra kroppens totala rörelseomfång och flexibilitet.


Articles Liés