Smärtbehandling 3 månader Efter Rotator Cuff kirurgi

Rotator cuff skada är en vanlig muskulär skada presentera ett smärtsamt tillstånd som ofta är hanterbar med antingen konservativ behandling eller operation. Den grupp av muskler inblandade är inblandad i utförandet av dagliga aktiviteter, och alla skador på rotatorkuffen muskler kan potentiellt bli invalidiserande smärta och begränsad rörelseomfång som de stora klagomål. Smärta efter operation kan vara allvarliga, men vanligtvis avtar efter några dagar och med tre månader ut kan hanteras enkelt.

Vilka är rotatorkuffen muskler?


Rotatorkuffen består av fyra muskler, supraspinatus, infraspinatus, subscapularis och teres mindre, som ansvarar för att stabilisera axeln inom dess gemensamma vid lyft och rotation av armarna. Dessa muskler hålla överarmen ben kallas humerus intakt i axelleden. Rotatorkuffen muskler är avgörande för att ge dynamiska stabilitet i axelleden under rotation och armen lyft. Varje tår eller skada för denna muskelgrupper kan leda till betydande begränsat rörelseomfång i axeln.

Orsaker Rotator Cuff Injury


Rotator cuff skada är en vanlig muskulär skada med en historia av repetitiva overhead rörelse av axeln. Det är en vanlig muskel tillstånd bland idrottare som deltar i sporter som tennis, rodd, tyngdlyftning och baseball. Den tår från denna muskelgrupp kan också vara på grund av akut trauma på axelpartiet. Det är också vanligt bland personer över 40 år på grund av överanvändning.

Rotatorkuffskador Symtom och kirurgiska Behandlingsalternativ


Smärta under skulder rörelse är den första manifeste symptom på en rotatorkuffen tår. Med delvis muskulös tår, det finns en begränsad grad av axelrörelseområde, som kallas ett tillstånd en smärtsam båge syndrom. En komplett tår kommer att resultera i oförmåga att lyfta armarna. Det finns ofta en följd muskelsvaghet och smärta är ofta återkommande och konstant, särskilt under natten. Detta kan påverka patientens sömnkvaliteten.
American Academy of ortopeder visar två behandlingsmetoder för att rotatorkuffen tårar: kirurgiska och icke-kirurgiska. Den icke-kirurgisk metod är en konservativ behandling som innefattar begränsning av rörelser för axeln som framkallar symptom. Denna form av behandling är lämplig för minimala tårar bara, och sjukgymnastik räcker oftast att återställa axelrörelseomfång. Kirurgi är indicerat för förhållanden som inte svarar på konservativ behandling med tillhörande förlust av funktion, betydande muskelsvaghet och begränsat rörelseomfång.

Kirurgisk behandling metod för Rotator Cuff Injury


Kirurgisk metod för rotatorkuffen tår innebär artroskopi med en liten eller större snitt och öppen kirurgi. Arthroscopy kan omfatta mindre än en centimeter snitt (liten) eller mellan 4-5 centimeter inskärningar (stor). Öppen operation innebär ett snitt längd mellan 10 till 12 centimeter för att trimma och ta bort ohälsosamma senor. De primära målen för kirurgi är att reparera tår, sätt tillbaka senor till ben, återställa funktion och ge tröst.

Post Kirurgisk Smärtbehandling för rotatorkuffskador


Smärta är en del av postoperativ vård hos personer med rotator manschetten tårar. Även intravenösa smärtstillande medel används omedelbart efter operationen, orala smärtstillande såsom hydrokodon eller Tylenol räcker oftast för att hantera tillfälliga smärtor några dagar efter operationen.

Återhämtning ses ofta tre månader efter operationen. Patienten kommer att behöva vidta sjukgymnastik omedelbart efter operation för att förhindra stelhet och ärrbildning på det kirurgiska snittet, som är den vanliga orsaken till smärtan. Behandling Saneringen innebär passiv rörelse av axeln följt av en assisterad till aktiv axelrörelseområde görs av patienten. Stretching motion initieras sedan vid sex veckor efter operation för att förhindra smärta och öka axelrörelseomfång.

På tre månader efter operationen, är stärkande övningar såsom axelrörelse med vikter gjort. Bättre framsteg ses av tre månader postsurgery. Patientens axelrörlighet förbättras, och, med konsekvent sjukgymnastik, blir smärtan hanterbar.

Kryoterapi som kall kompress kan appliceras för att ge smärtlindring. De flesta av de sjukgymnastik ledningar som efter operation av rotatorkuffen tårar är skräddarsydda för att förebygga smärta och återställa axeln normala rörelseomfång.


Articles Liés