Bältros Längd Symptom

Bältros är ett smärtsamt hudutslag som orsakas av varicella zoster-virus. Detta herpesvirus orsakar också vattkoppor, men är inte samma typ som orsakar genitala eller munherpes (munsår). De flesta människor återhämta sig utan komplikationer.

Virusreaktive


När en person har haft vattkoppor, förblir viruset i hans kropp i en latent form. Det kan aktivera när individen är under svår stress eller upplever ett immunförsvar brist.

Bältros Varaktighet


Den fullständiga utseende bältros symptom tar vanligtvis sju till 10 dagar, men blåsor från ett bältros utslag skulle pågå i tre till fyra veckor, eller ännu längre.

Tidiga symtom


Inledande bältros symptom är ofta influensaliknande. Personen kan utveckla huvudvärk, lätt feber och frossa, muskelvärk, illamående, och hennes ögon kan vara känsliga för ljus. Tidiga hudförnimmelser visas i ett visst område och kan vara klåda, domningar, smärta och stickningar.

Utslag


Viruset färdas genom nerver, och utslag förekommer vanligen på en sida av kroppen på ett band av huden över en nervbana. Smärtsamma och ibland kliande blåsor visas under de kommande dagarna. Blåsorna småningom sönder och bildar skorpor, och börja läka.

Smärta Varaktighet


Smärta från bältros kan dröja två till tre månader. Cirka 2 procent av befolkningen har svår smärta under längre tid än ett år, enligt Aetna InteliHealth.


Articles Liés