Hur Heal Ringorm lesioner

Ringorm lesioner är cirkulära, kliande, smittsamma fläckar som orsakas av en svamp. Du kan lätt infekteras: från gymutrustning, direkta kontaktpersoner eller husdjur och även från infekterade trädgårdsjord. Behandlingen kräver konsekvent, ibland långvarig (flera veckor), tillämpning av anti-svamp utvärtes läkemedel. De flesta fall av ringorm inte kräver några orala läkemedel. Tillsammans med hjälp av lämpliga hudkrämer, finns det flera saker du kan göra, och undvika att göra, för att hjälpa dina ringorm lesioner läker snabbt.

Instruktioner


•  Köp en anti-svamp kräm som innehåller svampmedel mikonazol, klotrimazol eller liknande anti-svamp medicin. Etiketten kommer att ange om krämen behandlar ringorm. Läs etikettens finstilta för att se om det här innan du köper. Dessa krämer är over-the-counter mediciner och är inte dyrt.

•  Tvätta ringorm lesioner med tvål och varmt vatten. Torka dem med en mjuk trasa. Applicera en generös mängd av aktuell grädde över och runt skadorna - det hjälper till att förhindra att infektionen sprids. Gnid grädden i huden tills medicinen absorberas.

•  Bär löst sittande kläder och placera inte bandage över lesioner (om du går ut offentligt och vill tillfälligt dölja infektion). Åtsittande kläder kan skava området (er) och kan till och med leda till att infektionen sprids. Bandage fälla värme och fukt; svampskador läker snabbare om de hålls torra.

•  Applicera den aktuella medicinen enligt instruktionerna i tillverkarens anvisningar. Avbryt inte behandlingen bara för att ringorm lesioner börjar blekna. De flesta anti-svamp krämer bör användas upp till fyra veckor. Stoppa den medicinska kräm för tidigt kan orsaka återfall.

Tips


  • De flesta läkemedel och livsmedelsbutiker bär anti-svamp krämer - Tinactin och Lotrimin är två vanliga märken. De används också för att behandla fotsvamp.
  • Förhindra spridning denna infektion: tvätta händerna efter att vidröra det smittade området (s), tvätta kläder och sängkläder i varmt vatten och undvika nära kontakt med andra (inklusive dina husdjur) tills skadorna har läkt.
  • Om du inte ser resultat inom några dagar, kan skadorna orsakas av någon annan sjukdom. I det här fallet, eller om ringorm skador förvärras, kontakta din läkare så snart som möjligt.

Articles Liés