Vad är prognosen för Parkinsons sjukdom?

Räkna med långsamma beteendeförändringar och gradvis svår oförmåga, såsom underlåtenhet att göra dagliga rutiner (äta, gå eller ta ett bad) från patienter med progressiv sjukdom som Parkinsons sjukdom. Dess botemedel är fortfarande svårfångad, så förstå och förbereda för sin långsamma, gradvisa förändringar är viktiga.

Vad är Parkinsons sjukdom?


Parkinsons sjukdom (även kallad primär parkinsonism) är ett neurologiskt tillstånd till följd av en onormal dopaminreglering i vissa delar av hjärnans basala ganglierna. En normal hjärna innehåller lika neurotransmittorer, medan i fallet med Parkinsons, är dopamin signalsubstans signifikant lägre (se Bild1).

Dödligheten


Dödligheten för patienter med Parkinsons sjukdom varierar från den hos en normal person. Vissa studier har visat att med start från början av Parkinsons sjukdom, funktionell invaliditet och dödsfall sker i omkring 5-7 år, beroende på behandlingen.

Motor Funktionshinder


Parkinsons sjukdom är en progressiv sjukdom som så småningom leder till motorn (funktionell) funktionshinder. Vi kan inte göra något för att stoppa dess utveckling, om inte den normala dopamin reglering i de basala ganglierna är återställd.

Samtidig sjukdom


Patienter med samtidiga sjukdomar såsom progressiv supranukleär pares (en annan neurologisk sjukdom), framsteg snabbare och kan leda till döden. Detta skulle sannolikt ske inom fem år, beroende på den samtidiga sjukdomar.

Medicine Tolerans


Patienterna kommer att utveckla tolerans mot medicin behandlingar under tre till fem års tid, beroende på hastigheten och dos ständigt ges. Den levodopabehandling (läkemedel mot parkinsonism) har visat minskad läkande effekt hos patienter som tar det under en längre tid. Flera orsaker, bland annat patientens tolerans mot levodopa, övervägs som bidragande faktorer i denna händelse.

Post-encefalit Parkinsonism


Patienter med post-encefalit parkinsonism har anmärkningsvärt långsam progression. Vissa patienter kan fortfarande fungera i perioder om 30 år eller mer innan de motorik stannar permanent.


Articles Liés