Hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel

Tack vare skyhöga kostnader receptbelagda läkemedel, det blir tuffare att få dyr märkesdroger som täcks av försäkringar. Här är några smarta läkemedelsinköpsstrategier.

Instruktioner


•  Fråga din läkare om bra - och mycket billigare - generiska alternativ till namn märken.

•  Ta reda på om du uppfyller kraven för rabatter via Medicaid. Ring din statens byrå för Aging om du är 55 år eller äldre. Äldre konsumenter på Medicare kan vara berättigade till den tillsammans RX Card (togetherrx.com), ett rabattkort som kommer att låta dem spara på fler än 100 märkesdroger.

•  Kontakt enskilda läkemedelstillverkarna för program för folk på begränsade inkomster eller som inte har någon försäkring. Läs också källor som NeedyMeds (needymeds.com), som har information om patientstödsprogram och andra program som syftar till att hjälpa dem som inte har råd med sina mediciner.

•  Handla online, men endast vid Verified Internet Pharmacy Practice webbplatser (vipps) - godkända internetapotek (sanktionerade av National Association of styrelserna för farmaci) i USA. Eller prova betrodda apotek "webbplatser som Eckerd (eckerd.com) och Walgreens (walgreens.com).

•  Handla för mängdrabatter med postorderapotek. På Express Scripts Mail Service Apotek (express-scripts.com), till exempel, kanske du kan få upp till en tre månaders leverans av din medicin för motsvarande två månaders samarbete betala vid en detaljhandel apotek.

Tips


  • Pris-shop lokalt; det kan finnas en stor skillnad i kostnad för samma receptbelagda läkemedel från ett lokalt apotek till ett annat.

Articles Liés