Ryggmärgsbråck occulta Symtom

Ryggmärgsbråck occulta, enligt ryggmärgsbråck Association of America, betyder "hidden split ryggraden" på grund av dess ofta milda (och därför oupptäckt) natur. Det är en viss typ av nerv missbildning (kallas neuralrörsdefekt) som --- till skillnad från andra former av ryggmärgsbråck --- kan förbises i många år. Icke desto mindre finns det vissa symptom av defekten.

Definition


Ryggmärgsbråck occulta, enligt ryggmärgsbråck Association of America (SBAA), är en grupp av medfödda defekter som ofta förekommer som en kotor missbildning hos ungefär 20% av den amerikanska befolkningen. Den missbildning är smärtfri och inte normalt orsakar några symtom, men även andra symptom i samband med ryggmärgsbråck (occulta och andra) kan vara problematiskt på många sätt, från den fysiska smärtan av lem missbildning till allmänheten tafatthet olyckor i samband med inkontinens.

Andra typer


Utöver enkla ben oegentligheter, kan ryggmärgsbråck occulta också hänvisa till den sällsynta förekomsten av bundna ryggmärgen eller andra sträckor, tårar eller missbildningar i ryggmärgen. Dessa defekter är betydligt sällsynt (enligt den SBAA) men kan ge smärta, svaghet, domning och / eller missbildning i ryggen eller ben, samt en brist i urinblåsa och tarm (inkontinens).

Andra symptom


Ofta de med nervösa störningar kommer att ha defekter på huden nära eller vid platsen för defekten. Med ryggmärgsbråck occulta, dessa defekter inkluderar massor av hår, fettansamling, röda eller lila fläckar på huden på grund av insamling av blodkärl, mörka fläckar på huden (kallas även mongoliska fläckar), hud skrifter eller tunnlar och områden av ljusare hud.

Reoccurence


Barn till föräldrar eller syskon till andra med ryggmärgsbråck (occulta eller på annat sätt) - enligt SBAA - är fem till tio gånger större risk att födas med ryggmärgsbråck. Den SBAA säger att en regim av hälsosam folsyra intag av gravida kvinnor kan bidra till att minska chanserna att få ett barn med ryggmärgsbråck.

Varning


Om du tror att du har ryggmärgsbråck, söka råd och behandling av läkare eller sjuksköterska. Förekomsten av de tidigare nämnda symtomen innebär inte automatiskt förekomsten av ryggmärgsbråck occulta eller något annat tillstånd. Alltid söka rådet av en läkare för alla förhållanden.


Articles Liés