Kronisk Lägre bensmärta

Ben smärta, en term som beskriver något obehag i en eller båda benen, sker oftast efter skada; även om, bensmärta också kan vara ett symptom på medicinsk sjukdom. Kronisk smärta i benen avser långsiktigt och återkommande smärta i benen, vanligtvis varar tre månader eller längre.

Trauma


Den mest uppenbara orsaken till smärta i benet är fysisk skada eller trauma, till benen. Slips, faller, vrider och andra olyckor kan skada muskler, leder, ligament och senor i benen, orsakar smärta. Ryggskador kan också orsaka ischias, en huggande smärta ner i benen. Frakturer som är trasiga eller spruckna ben, och stammar är de vanligaste formerna av benskador. Behandlingen omfattar vila, kastar och, i vissa situationer, kirurgi.

Icke Trauma Leg Pain


Ett antal medicinska förhållanden råder där kronisk underbenssmärta kan vara ett symptom på sjukdomen. Till exempel personer med perifer artärsjukdom, ett tillstånd som orsakar minskad arteriell blodförsörjning på grund av förträngning av blodkärl i benet, erfarenhet bensmärta under perioder av aktivitet såsom promenader. Detta beror delvis på att promenader kräver att mer syre levereras till musklerna; förträngning blodkärl hindrar krav uppfylls. Andra sjukdomar och tillstånd som kan tillskriva bensmärta inkluderar djup ventrombos, gikt och artrit.

Djup ventrombos


Djup ventrombos eller DVT, uppstår när en blodpropp bildas i en ven djupt inne i kroppen. Individer med DVT upplever kronisk smärta i låret och underbenet. Den blodpropp begränsar blodflödet, vilket orsakar smärta. DVT ses ofta hos äldre patienter, men alla personer som är på sängläge, rök, nyligen har fött barn, är på östrogen eller preventivmedel, är feta eller genomgick nyligen genomgången operation som har lämnat dem oförmögna att vara fysiskt aktiv, med risk för utveckla DVT. Långa plan eller bilturer kan också sätta en person löper risk att utveckla DVT. Behandling för DVT innehåller antikoagulantia och, i vissa fall, kirurgi.

Inflammation


Kronisk underben smärta vanligen orsakas av inflammation i benet lederna från artrit eller gikt. Gikt är en typ av artrit som orsakas från ackumulering av urinsyra i kroppen. Behandling för artrit och gikt är att ta receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel, kortisol injektioner, kostförändringar, vila och sjukgymnastik.

Expert Insight


All kronisk smärta i benen bör diskuteras med en läkare. Skaffa omedelbar vård om benet eller benen svullnar, du har feber, förvärrar smärtan med aktivitet och rörelse, eller om benet smärta är ett symptom på din nuvarande medicinering.


Articles Liés