Hur man behandlar en Arm Utslag

Enligt MyOptumHealth.com, symtom på armen utslag inkluderar hud inflammation i armen, rodnad och klåda. Arm utslag kan kategoriseras som enkel (mindre hudirritation) eller seborroiskt (fjällande utslag patchar). Det finns många olika orsaker till en arm utslag och behandling beror på korrekt diagnos. Kontakta alltid läkare om ett nytt arm utslag.

Instruktioner


•  Behandla arm utslag som en allergi. Applicera ett antiinflammatoriskt kortisonkräm till armen för att behandla irritationer orsakade av giftek. Den kortison kräm kommer att krympa de irriterade vävnader och lindra klåda. Medicine.net rekommenderar att du applicerar ett 1% topikal steroid kräm för envis arm utslag för liknande behandling. Undvik smycken som orsakar utslag, såsom nickel. Överväg att byta tvättmedel och undvika parfymerade krämer eller parfymer. Se en läkare för allergitestning, om armen utslag kvarstår efter behandlingen.

•  Behandla arm utslag för psoriasis. Se din läkare för behandling eller recept, eftersom inget botemedel för närvarande finns för psoriasis. Titta in UV (ultraviolett ljus) terapi för att behandla din arm psoriasis, för att påskynda förnyelsen av friska celler och förkorta läkningstiden.

•  Behandla utslag för eksem. Undvik försvårande armen utslag genom att över-tvätt, som eksem lever på fukt. Minimera irritation genom att tillämpa kortisonkrämer. Medicine.net rekommenderar blötläggning i ett ljummet badkar med Burow lösning eller havregryn för att torka ut utslag.

•  Behandla arm utslag för impetigo, en smittsam hudinfektion som orsakas av Staph bakterier kommer in i huden genom djurbett eller nedskärningar. Undvik att repa armen utslag, eftersom det sprider sig väldigt lätt i hela kroppen. Undvik fysisk kontakt med andra tills utslag behandlas och inte längre smittsam. Tvätta utslag flera gånger om dagen med antibakteriell tvål för att avlägsna eventuell skorpbildning och rengöra någon dränering. Skaffa ett recept antibakteriell kräm för att läka din hudutslag, eller prova orala antibiotika för envisa fall. Söker behandling omedelbart om du utvecklar impetigo, som rensa infektion är nyckeln i healing.


Articles Liés