Effekter av Ritalin Utträde

Ritalin är varumärket för metylfenidathydroklorid, föreskrivna för att behandla ADHD. Liknar en amfetamin, är Ritalin ett centralstimulerande som kan orsaka utsättningssymtom hos personer som avbryter användning plötsligt.

Överväganden


Utsättningssymtom är mest sannolikt hos personer som tar högre doser av Ritalin än föreskrivna. Effekterna kan börja upp till flera dagar efter det att personen slutar att ta läkemedlet.

De vanligaste Effects


Vanliga utsättningseffekter i dessa individer inkluderar förändringar i hjärtrytmen, extrem trötthet, agitation, ökad aptit, illamående, sömnlöshet, sova överdrivet och obehagliga drömmar.

Depression


Depression är också en frekvent Ritalin tillbakadragande effekt, vilket gör det svårt i relationer, skola och arbete. Denna stämning förändring kan faktiskt inte vara ett tillbakadragande symptom, men ett tecken på en depression som hade maskeras av Ritalin användning.

Självmord


American Psychiatric Association anger den största komplikationen Ritalin tillbakadragande som självmord. Människor lämnar Ritalin bör övervakas för tecken på suicidtankar eller beteende.

Behandling


Vanligtvis Ritalin utsättningssymtom är inte allvarliga, men processen kan vara mycket obehagligt. Beroende på svårighetsgraden av symtomen, kan läkaren rekommendera börja använda igen och avsmalnande bort successivt. Kortfristiga förskrivningar av antidepressiva eller andra läkemedel kan också hjälpa.


Articles Liés