Bivirkningerne af Epilim

Verdenssundhedsorganisationen WHO rapporterer, at mere end 50 millioner mennesker verden over lider af epilepsi, en neurologisk tilstand præget af forekomsten af ​​anfald. Der er en række af receptpligtig medicin til rådighed til at hjælpe med at kontrollere epileptiske anfald. I Storbritannien, New Zealand, Australien og dele af Europa, stoffet Epilim eller natrium valporate er en sådan medicin. På trods af sin effektivitet, Epilim er ikke for alle, da det præsenterer en række risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter.

Almindelige bivirkninger af Epilim


Cirka 57 procent af Epilim brugere rapporterer rystelser, hvilket gør dette til den mest almindelige bivirkning af lægemidlet. Hovedpine, døsighed og kvalme er også almindelige, forekom hos mindst 30 procent af brugerne. Mere end 20 procent af patienter, som tager Epilim erfaring svaghed, svimmelhed, reversibel hårtab, opkastning, mavesmerter, diarré og øget antal tilfælde af infektioner. Dobbelt vision og søvnløshed er også almindeligt rapporteret, forekommer om 15 til 16 procent af brugerne.

Andre Epilim Side Effects


Epilim har også potentiale til at forårsage en række andre generende eller irriterende, men ikke farligt, bivirkninger. Yderligere gastrointestinale bivirkninger omfatter fordøjelsesbesvær, appetitløshed, forstoppelse og mundtørhed. Mellem 1 og 5 procent af kvinder, der tager Epilim rapporterer vaginale infektioner, kramper eller fravær af menstruation. Neurologiske bivirkninger af Epilim omfatter nervøsitet, depression, døsighed, abnorme drømme, agitation, ringen for ørerne, tørre øjne og snurren i ekstremiteterne. Udbrud af acne er også muligt, mens du tager Epilim.

Drug interaktioner for Epilim


Der er nogle lægemidler, der producerer uønskede bivirkninger, når det anvendes i forbindelse med Epilim. For eksempel kombinationen af ​​Epilim og antipsykotiske lægemidler olanzapin årsager nedsat leverfunktion hos nogle patienter. Fordi natriumvalproat ofte forårsager døsighed, bør du ikke kombinere Epilim med andre lægemidler, der gør dig søvnig ligesom narkotika, beroligende midler og angstdæmpende medicin. Når det kombineres med blodfortyndende medicin som warfarin, Epilim øger din risiko for at få ukontrollable blødninger under kirurgi eller efter en skade.

Risici for personer, som tager Epilim


Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner, Epilim har potentiale til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer. Betændelse eller skader på din lever er muligt, mens du tager Epilim. Med høje doser af lægemidlet, patienter lider af en mangel på blodplader eller trombocytopeni, øget risiko for blødning omkring hjernen. Nogle patienter oplever selvmordstanker eller andre alvorlige psykiske bivirkninger som hukommelsestab, hallucinationer, talebesvær og demens, mens du tager Epilim. Sjældent, brug af Epilim resulterer i potentielt livstruende infektioner i huden, såsom Stevens-Johnson syndrom eller toksisk epidermal nekrolyse.

Overvejelser for patienter, der ordineres Epilism


Epilim har potentialet til at forårsage fosterskader eller rygmarvsbrok og anbefales kun under graviditet, når der ikke er noget sikkert alternativ. Hvis du har en historie af nyre-eller leversygdom, lupus eller diabetes, vil din læge sandsynligvis ikke ordinere Epilim for dig på grund af dets potentielle bivirkninger. Pludselig afbrydelse af brugen af ​​Epilim resulterer ofte i alvorlige anfald. På grund af dette, bør du konsultere din læge, før ophørende brugen af ​​stoffet, selvom du oplever bivirkninger. Da det har potentiale til at forårsage svimmelhed og døsighed, bør du ikke betjene et motorkøretøj eller tunge maskiner, indtil du ved, hvordan Epilim vil påvirke dig.


Articles Liés