Finansiell rådgivning för dem med Parkinsons sjukdom & Medicare

Den Parkinsons sjukdom Foundation uppskattar att den neurologiska störningen kostar nästan $ 25000000000 årligen i USA. I siffran ingår direkta och indirekta kostnaderna för Parkinson, inklusive behandling, sociala avgifter och förlorade intäkter från oförmåga att arbeta. Medicare täcker receptbelagda läkemedel och andra behandlingar för Parkinsons, men kompletterande försäkringar, statliga program och privata stiftelser kan bidra till att ytterligare minska den ekonomiska bördan ofta förknippas med sjukdomen.

Medicare täckning


De som kvalificerar för Medicare --- typiskt amerikanska medborgare i åldern 65 och äldre --- har val i täckningen. Park A omfattar sjukhusvård, Del B omfattar läkarens besök och öppenvård förfaranden, och kompletterande del D --- som kräver en extra premie --- omfattar receptbelagda läkemedel. De flesta seniorer med Parkinson bör utföra alla tre delar av Medicare täckning, särskilt med tanke på att den genomsnittliga kostnaden för mediciner för personer med Parkinson är $ 2500 per år och terapeutisk kirurgi kan kosta så mycket som $ 100.000, enligt Parkinsons sjukdom Foundation. Standarden 2009 premie för Medicare Part B är $ 96,40 per månad, men detta bidrag kan vara högre eller lägre beroende på mottagarens årsinkomst. Enligt US Department of Health och Human Services, cirka 99 procent av Medicare mottagare betala månatlig premie för del A, men 2009 avdragsgill för sjukhusvistelse är $ 1068. Standard Part D Medicare receptbelagda läkemedel täckning är $ 28 per månad för 2009.

Kompletterande försäkring


Parkinsonpatienter kan kräva långsiktiga sjukhem vistelser, produkter för att anpassa hemmet och andra vårdtjänster som inte omfattas eller bara delvis omfattas av Medicare. Vissa av dessa tjänster kan falla inom ramen för Medicaid eller statliga sjukförsäkring program som mottar federala medel för att ge någon kostnad sjukförsäkrings rådgivning till Medicare mottagare. Medicare mottagare med Parkinsons sjukdom bör också överväga privat administrerade kompletterande Medicare försäkringsprogram, till exempel Medigap eller Medicare Advantage. Tala med din läkare och en patient förespråkare för hjälp att avgöra vilken vård som kan behövas och vilken politik ger de bästa priserna och tjänsterna. Shoppa runt, jämföra priser och förmåner, och välja rätt plan för dig.

Ytterligare program och stöd


Flera offentliga och privata program kan ge ytterligare ekonomiskt stöd och rådgivning till patienter med Parkinsons sjukdom. Den amerikanska administrationen på Aging s Äldreomsorgen Locator listar lokala byråer som erbjuder tjänster, produkter och support till seniorer och deras familjer. Enligt The Äldreomsorgen Locator, är tjänsten "ditt första steg för att hitta lokala organ, i varje amerikanska samhället, som kan hjälpa äldre personer och deras familjer tillgång hem och samhällsbaserade tjänster som transporter, måltider, hemvård och vårdgivare stödtjänster . " En annan resurs är Melvin Weinstein Parkinsons Foundation, som "köper utrustning och tillbehör som behövs för patienter med Parkinsons sjukdom för att upprätthålla en säker och hälsosam miljö och bevara sin självkänsla och värdighet." Enligt Parkinsons sjukdom Foundation, lokalisera ekonomiskt bistånd kräver idérikedom, uthållighet och tålamod. "Genom att vara kreativ och organiserad, bör du kunna hitta en viss mängd hjälp och minska din ekonomiska påfrestningar," stiftelsen säger.


Articles Liés