Förstoppning och Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är en progressiv degenerativ centrala nervsystemet. Dess främsta symtom är skakningar, muskelstelhet, långsamma rörelser och problem med balansen. Förstoppning också är förknippad med Parkinsons sjukdom.

Parkinsons och Förstoppning


Patienter med Parkinsons sjukdom utvecklar förstoppning när tarmen är drabbade och flyttar innehållet långsammare. En komplicerande faktor kan uppstå om Parkinsons symptom och medicinering biverkningar resultera i en inaktiv livsstil, vilket förvärrar förstoppning.

Medicinering Side Effect


Vissa patienter rapporterar förstoppning som en biverkning av levodopa, det primära läkemedel som används för behandling av Parkinsons sjukdom. Denna effekt är inte vanligt, enligt Mayo Clinic.

Ytterligare Association


Medelålders män med förstoppning är mer benägna att så småningom utveckla Parkinsons sjukdom, enligt en studie som publiceras i Augusti 14, 2001 numret av "Neurology", som nämns av University of Virginia Health System. Förstoppning kan vara ett mycket tidigt tecken på Parkinsons sjukdom eller en indikation på att någon är mer mottagliga för sjukdom.

Diet Överväganden


Att äta en fiberrik kost med mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kan hjälpa till att lindra förstoppning hos personer med Parkinsons sjukdom, som i andra människor, enligt Mayo Clinic. Parkinsonpatienter bör också dricka mycket vätska.

Behandling


Fiber tillskott kan förbättra förstoppning hos patienter med Parkinsons sjukdom, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket och avföring mjukgörare och stimulerande laxermedel kan användas vid behov.


Articles Liés