Vad är en fet BMI?

Fetma innebär att du bär för mycket kroppsfett. Faktorer som avgör fetma omfattar genetik, överätande, hänge sig åt fet mat och inaktivitet. Vårdpersonal använder BMI, eller BMI, som ett mått för att avgöra om du ska anses vara överviktiga. I huvudsak är BMI beräknas genom att beräkna din längd-vikt-förhållande.

Vad är BMI?


Ett BMI på mellan 18,5 och 24,9 är inom en normal vikt sortiment. Ett BMI mellan 25 och 29,9 anses överviktiga. Du anses vara överviktiga om ditt BMI är över 30 Morbid fetma är en BMI över 35 Till exempel, om du är 5-fot-5 och väger 180 £, är 30 ditt BMI. Därför, du anses vara överviktiga. Du behöver gå ner mer än 31 pounds att få inom en hälsosam vikt sortiment.

Centers for Disease Control and Prevention använder BMI för att mäta övervikt eftersom det är billigt och ett snabbt och enkelt sätt för läkare och allmänheten att använda. CDC använder BMI för att göra en bedömning av överviktiga och feta populationer.

Risker med övervikt


Ett BMI på 30 eller mer innebär att du riskerar att utveckla fetma-relaterade hälsotillstånd som typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar, stroke, artrit, högt blodtryck, artros, sömnapné, andningssjukdomar, cancer, sjukdomar i gallblåsan och kolesterolrelaterade kärlsjukdomar. Vårdgivare beskriva kost och motion program som bygger på detta nummer för att hjälpa överviktiga patienter ner i vikt och minska risken för att utveckla hälsoproblem.

Nackdelar med BMI


BMI mäter endast höjd i förhållande till vikten för att bestämma fetma. Numret ersätter inte ditt fett till muskel ratio. På grund av detta, kan du falla in i den överviktiga eller feta kategori om du är ovanligt atletisk och passform. En all-around bild av fetma kombinerar BMI med andra bedömningar. The National Heart Lung and Blood Institute Fetma Education Initiative hemsida säger ett midjemått är en bättre indikator på risken för hjärtsjukdomar och andra sjukdomstillstånd. Generellt kvinnor med midjemått på 35 inches eller mer och män med midjemått på 40 eller mer ökar deras risk för fetmarelaterade sjukdomar.

Barn och tonåringar


BMI mäter fetma hos barn och tonåringar också. Läkare använder inte samma kriterier som de använder för vuxna. CDC hemsida säger BMI för barn och ungdomar har en ålder och kön komponent eftersom flickor och pojkar har olika kroppsfett procentsatser och vikt fluktuationer under de olika utvecklingsperioder. Adult BMI är inte könsbaserad, så standarden diagrammet gäller för båda könen. Läkare rekommenderar inte dieter för barn och ungdomar, om inte ditt barns hälsa är i fara.

Kampen mot fetma


Läkare rekommenderar olika metoder för dig att sänka ditt BMI och bekämpa fetmarelaterade hälsotillstånd. Enligt US National Library of Medicine hemsida, att förlora så lite som fem till 10 procent av din vikt kan generellt minska eller förhindra att vissa fetmarelaterade, livshotande hälsotillstånd. Den första fetmabehandling rekommenderas av läkare ingår kostförändringar och motion. Vårdpersonal använder kosttillskott i sällsynta fall. Den sista utvägen för viktminskning behandling är obesitaskirurgi, en behandling reserveras för sjukligt överviktiga patienter.


Articles Liés