Ringorm Orsak & Fix

Ringorm är en svampinfektion som kännetecknas av en ringformad röda utslag. Den kan förekomma på någon del av kroppen, inklusive fötter, hårbotten och ljumsken. Fungus penetrerar de övre hudlagren, vilket resulterar i ett utslag. Du kan göra flera saker för att behandla och förebygga ringorm. Mayo Clinic och alternativ medicin expert Dr Andrew Weil har flera förslag.

Orsak till Ringorm


Du kan smittas av svamp som orsakar ringorm (dermatofyter) på flera olika sätt. De omfattar direkt kontakt med en smittad person eller ett djur, vidröra föremål som en smittad person eller ett djur har kommit i kontakt med, och sällan, från jord som avsevärt har angripits av svampen.

Behandla Ringorm


Du kan enkelt behandla ringorm på egen hand och förhindra dess spridning med några enkla åtgärder för egenvård. I vissa fall kanske du behöver receptbelagda behandlingar såsom i fall där utslag täcker en stor del av kroppen, är allvarlig eller inte blir bättre med över-disk behandlingar efter fyra veckor.

Håll det drabbade området rent och torrt. Tvätta sängkläder, handdukar och kläder varje dag. Använd over-the-counter utvärtes behandlingar som Tinactin, Mycelex, Lotrimin eller Lamisil; tvätta och torka området noggrant och applicera ett tunt lager en eller två gånger per dag i minst två veckor. Dr Weil antyder tea tree-olja kan vara lika effektiva; gälla tre till fyra gånger om dagen. Att äta en klyfta rå vitlök varje dag kan också hjälpa; Det har starka anti-svamp egenskaper.

Om ditt utslag inte har rensat efter fyra veckors egenvård, kan du behöva receptbelagda orala och / eller aktuella ämnen. Ta exakt som din läkare ordinerar.

Förhindra Ringorm


Ringorm sprids lätt, men du kan göra flera saker för att minska dina chanser att få det. Torka noggrant efter bad och simning. Bär flip-flops när du vandrar runt poolen däck och använda duschkabiner i gym, sovsalar eller liknande utrymmen. Dela inte personliga saker. Förvaras svalt och torrt så gott du kan; bada snart efter att du svettas överdrivet.

Om du kontrakt ringorm, minska risken för att sprida det till andra genom att tvätta händerna ofta, rengöring delade områden och objekt som telefonen regelbundet och hålla andra människor från att använda dina personliga saker.


Articles Liés