Medicinsk behandling för en ischiasnerven

När ischiasnerven orsakar smärta, färdas den från baksidan av Glute muskler och ner i benet. Ibland hem sträckor och över disk medicinering kan bli av ischiasnerven smärta. Om hem behandlingar inte hjälper ischiassmärta avtar, kan du behöva en läkares hjälp. Hon kan ge lindring genom sjukgymnastik, injektioner eller kirurgi som en sista utväg.

Physical Therapy


Sjukgymnastik kan hjälpa till att lindra ischiasnerven smärta. Terapeuter kan använda en ultraljudsstav, som hjälper till att avlägsna ärrvävnad från runt ischiasnervroten. Staven avger ljudvågor som färdas genom en kristall inuti staven och sedan genom huden via en speciell gel. Dessa vågor bryta upp ärrvävnad.

Terapi skulle också innehålla is och värmebehandling, omväxlande både för 10 till 20 minuter åt gången i upp till tre dagar i veckan. Isen kommer att bedöva ischiasnerven området, lindra associerad smärta. Värmebehandlingen ökar cirkulationen i området, som rör sig ut metaboliska avfallsprodukter.

Sjukgymnastik kan också inkludera stretching och övningar. Terapeuter skulle manipulera piriformis muskel, som sträcker sig bakom bäckenben, över ischiasnerven och slutar vid höften kulled. Genom konstant sträckning av Piriformis och andra anslutna muskler, kan smärtan avta.

Injektioner


Speciella injektioner administreras av läkare kan användas för att lindra ischiasnerven smärta. Injektionerna hjälpa läkare avgöra om ischias är från piriformis muskeln trycker på den eller om det är av andra orsaker. Kortison skott i kombination med lidokain skulle samtidigt bedöva ischiasnerven och fungera som en anti-inflammatorisk för piriformis muskeln.

Botox skott har också använts för att behandla ischiasnervsmärta. Den Botox skott levereras i piriformis muskeln, förlamande det för ett par månader. Detta slappnar muskeln, lindra trycket och möjliggör effektivare stretching och andra sjukgymnastik. Om behandlingen är effektiv, kan ytterligare skott inte behövas.

Kirurgi


Kirurgi bör användas som en sista utväg för att lindra ischiasnerven smärta. En kirurg skulle göra ett snitt genom benets gluteus muskler och genom att piriformis senan anslutning vid höftleden. Anslutningen skares, dra muskeln bort ischiasnerven. Kirurgi kan också handla om att dela upp piriformis muskeln i mitten. Båda operationer kan genomföras på en dag i öppen vård.


Articles Liés