Plötslig ledsmärta

Plötslig ledvärk kan orsakas av flera olika typer av villkor och skador, såsom artrit, en infektion eller en vrickning. När ledvärk uppträder, kan svullnad och obehag leda. Plötslig ledvärk kan påverka mer än en gemensam beroende på diagnos. För att avgöra exakt vad som orsakar den plötsliga ledvärk, kontakta läkare om smärtan blir besvärande eller varar längre än tre dagar.

Joint Pain på grund av skada


Ledvärk grund av skada kan orsakas av verksamhet eller att vara inaktiv. De vanligaste ledvärk på grund av skada innefattar blåmärken, sträckningar, vrickningar, frakturer och drog eller trasiga ligament; Dessa uppträder vanligen när du deltar i en idrott eller spelar. Vissa människor, även barn, kan få plötslig ledvärk från att sova med en arm rakt under ett antal timmar eller möjligen liggande på armen under ett antal timmar utan att röra den, vilket gör att armbågen blir stel och smärtsam.

Joint Pain På grund av ett tillstånd eller en sjukdom


Ledsmärta kan vara okända för blotta ögat. Människor som har oförklarlig ledvärk kan lida av en underliggande sjukdom eller sjukdomar som reumatoid artrit eller borrelia. Ledvärk orsakas av ett tillstånd eller en sjukdom kan visa lite svullnad och orsaka muskelstelhet. En läkare kan begära att testen utföras för att utesluta en underliggande sjukdom eller sjukdom.

Tecken på ledsmärta


Nr 1 tecken eller symptom på ledvärk är smärta och obehag. Smärtan kan vara mild till svår beroende på den mängd av aktivitet den personen gör vid en given tidpunkt. Under mer ansträngande aktivitet, kan smärtan känns svår, medan vid vila kan det finnas lite att ingen smärta. Svullnad och ibland värme i omgivningen av det gemensamma kan också vara ett tecken på ledvärk.

Joint Pain Diagnos


För att avgöra vad som kan orsaka plötslig ledvärk, kan en läkare begära en röntgen, MR eller laborationer. Röntgen kan avgöra om det finns en fraktur eller brutet ben i leden. MRI kan avgöra varför ett gemensamt kan vara svullen; detta test är vanligt att diagnostisera vatten på knäet. Laborationer är också mycket vanligt att diagnostisera ledvärk, och beordras att avgöra om du har reumatoid artrit, benskörhet eller borrelia, bland andra villkor.

Gemensam smärtbehandling


Sjukgymnastik är en behandling för långvarig ledvärk. Antiinflammatoriska läkemedel är den vanligaste behandlingen för ledvärk. En anti-inflammatorisk medicin kan bistå i att lindra smärta och minskar svullnad. Tillämpa varma eller kalla förpackningar till det drabbade området också hjälper till att eliminera svullnad; kallt förpackningar kan rekommenderas för att förebygga en feldiagnos när du tittar på en röntgenbild. Vila och, om möjligt, hålla leden som är i smärta förhöjda rekommenderas även av många läkare; detta gör det gemensamma att läka utan att orsaka ytterligare skada på grund av överaktivitet.


Articles Liés