Atenolol bijwerkingen: Spierpijn

Hoewel het recept medicatie atenolol wordt over het algemeen goed verdragen door de meeste mensen, kunnen bepaalde ernstige bijwerkingen optreden. Als u belangrijke spierpijn tijdens het gebruik van atenolol, moet u spreken met uw arts onmiddellijk.

Functie


Atenolol wordt gebruikt om pijn op de borst en behandeling van hoge bloeddruk en wordt vaak voorgeschreven na een acuut hartinfarct om de kansen op overleving te verbeteren. Atenolol wordt soms voorgeschreven voor hartfalen, de preventie van migraine en een onregelmatige hartslag.

Milde bijwerkingen


Bijwerkingen van atenolol zijn over het algemeen mild. Deze bijwerkingen zijn onder meer een vertraagde hartslag, slapeloosheid, angst, nervositeit en slaperigheid.

Ernstige bijwerkingen


Atenolol kan ernstige bijwerkingen, zoals een ernstige allergische reactie, flauwvallen, mentale veranderingen en geelzucht. Zeer ernstige bijwerkingen van atenolol onder meer spierpijn, kramp en zwakte.

Oplossing


Indien significante spier problemen worden ervaren tijdens het gebruik van Atenolol, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Muscle moeilijkheden behoren pijnlijke kramp of een ongewone zwakte van de spieren.

Waarschuwing


Als u ervaring ernstige spierpijn tijdens het gebruik van atenolol, kunt u stoppen met het innemen van de medicatie tot u spreken met uw arts. Echter, abrupt stoppen van atenolol als u een coronaire hartziekte is gevaarlijk; u nodig hebt om uw dosering te verlagen gedurende een aantal weken.


Articles LiƩs