Hur du handskas med Reflex dystrophyen

Reflex dystrophyen (RSD) är en ond, progressiv sjukdom som påverkar det autonoma nervsystemet. Det kan slå till i alla åldrar och medicinsk vetenskap har ännu inte avslöja dess mysterier. Vissa människor kommer att få RSD efter att ha skadat sin hand eller fot. RSD är inte begränsad till extremiteterna. Det kan påverka någon del av kroppen. Det kan utlösas mina mindre skador såsom en vrickning eller en nedskärning. Efter skade läker hjärnan helt enkelt ska "glömma" den smärta som du hade. I RSD, det finns en abnormitet någonstans i nervbanorna. Detta skapar kaos i nervsignalerna. RSD orsakar en myriad av symptom. Den drabbade extremiteten blir svullen och mycket känslig för minsta beröring. Andra symtom är intensiv smärta, svettningar, stelhet och färgförändringar. Här är lite information som hjälper dig att klara av detta frustrerande sjukdom.

Instruktioner


•  Diskutera en medicinsk plan som är anpassad till ditt tillstånd. Din läkare kommer att hjälpa dig att hitta den mest effektiva behandlingen som finns tillgänglig. Han borde också ge dig remisser till smärtspecialister.

•  Boka tid med en smärtlindring läkare. Han kommer att diskutera sympatiska nervblockader med dig. Dessa nervblockader kan hjälpa att störa smärtsignaler som skickas till den drabbade extremiteten.

•  Lär dig en ny hobby. RSD är en brutal sjukdom och du måste hitta sätt att ventilera dina känslor. Tills den går in i remission, kan du allvarligt lidande. Den olidlig smärta påverkar din livskvalitet. Försök att hitta ett sätt att övervinna dessa svåra stunder. Vissa patienter måla, rita, sy, eller gör pussel. Målet är att distrahera dig från den smärta som du känner.

•  Hitta en online RSD kompis. Skapa en vänskap med någon annan som har diagnostiserats med RSD Gör ett löfte till varandra att ni kommer att försöka vara där för stöd när smärtan blir svår. En online vänskap är en stor sak att ha när man inte kan sova på grund av smärtan. RSD skapar många sömnlösa nätter. Hitta någon som du är bekväm med.

•  Registrera dig för en sjukgymnastik program. Din terapeut kommer att ge dig övningar som kan förebygga stelhet. Du bör använda din RSD lem så mycket som möjligt. Håll fast beslutna att din träning regim. Schema tid att göra dina övningar. Detta garanterar att din lem förblir så flexibel och mobil som möjligt.

•  Försök att använda den drabbade extremiteten så mycket som möjligt. Vår instinkt när vi har ont är att inte använda den drabbade kroppsdelen. Detta begrepp kan vara skadligt när det gäller denna sjukdom. Om du inte använder RSD drabbade extremiteten blir smärtan värre. Det kan skapa styvhet så allvarlig, att det kan leda till att slösa bort av muskler och vävnader. Lederna kan också visa tecken på benskörhet.

•  Följ din medicin schema. Missa inga doser av din medicin. Om dina mediciner inte fungerar för dig, diskutera det med din läkare. Det finns många orala läkemedel som är till hjälp när det handlar om neuropatisk smärta. Diskutera narkotika med din läkare. Vissa patienter är rädda för att ta narkotika av rädsla för missbruk. Använda narkotika har alltid varit kontroversiellt eftersom det fungerar på vissa patienter men inte i andra. Vet är osannolikt att missbruksproblem när läkemedlet tas enligt ordination.

Tips


  • Ge inte upp. RSD är en hård kamp för att gå igenom men det kan göras.
  • Föra en dagbok. Detta kommer att hjälpa dig att ventilera dina känslor när det känns som om ingen förstår vad du går igenom.
  • Utbilda din familj. De kanske inte förstår hur du kan vara så mycket smärta, om det inte är en skada syns.

Articles Liés