Grått hår i Barn

Även om det mesta är grått hår en symbol för åldrande, ibland fläckar av grått hår kan ses hos unga människor, även barn. Om ditt barn uppvisar grått hår, det finns flera möjliga orsaker till detta märkliga utveckling.

Varför Hår Greys


Hår börjar gråna när melanocyter, celler i varje hårsäck att bestämma hårfärg, växa inaktiv. Denna process är en normal del av mogen vuxen ålder men kan ses hos barn i sällsynta fall.

Arv


För tidigt grånande hår (även känd som canities) är oftast kopplat till genetiska arv. Om ditt barn uppvisar detta drag, är chansen att någon annan i din familj hade tidigt grått hår också.

Vitaminbrist


En annan möjlig orsak till detta tillstånd är en brist på vitamin B12. Detta kan ske från att äta en mycket strikt vegankost eller otillräcklig absorption av vitamin B12 som orsakas av kirurgi eller vissa sjukdomar.

Disorders


Childhood grånande kan vara ett symptom på en av några störningar. Bland dessa finns flera sjukdomar i sköldkörteln, inklusive hypertyreos, rubbningar avseende hudpigmentering, notably vitiligo, och Vogt-Koyanagi-syndrom, ett resultat av ett virus.

Hår Färgämnen


För tidig grått hår kan lätt maskeras med hjälp av vissa färgämnen. Vegetabiliska färgämnen är ett säkrare alternativ till kemiska färgämnen, som kan ha kopplingar till hudcancer.


Articles Liés