Hur ser Ringorm se ut när det är Healing?

Trots namnet är ringorm faktiskt inte en mask. Även känd som "Tinea," ringorm är en vanlig och mycket smittsam, svampinfektion. De gropiga, röda ringar som kännetecknar denna infektion kan bildas var som helst på huvudet och kroppen hos människor och djur. Det finns botemedel för ringorm, och ju förr du besöker din läkare, kommer förr ringorm vara borta. Som det läker, kommer de synliga tecknen på ringorm minska och klåda stannar.

Symptom


Du vet att du har ringorm när röda ringar bildas på huden. Dessa ringar är ojämn som ett utslag, och kan vara ungefär lika stor som en fjärdedel; de kan också vara torr och kliande. Ringorm kan visas var som helst på kroppen, även dina hårbotten, fötter och naglar.

Orsaker


Ringorm är smittsam; du kan fånga det genom kontakt med en annan person eller ett djur. Du kan också fånga den i gemensamma utrymmen, som duschar och pooler. Ringorm kan även skickas runt i frisersalonger och nagelsalonger som inte sterilisera sina verktyg.

Behandling


Ringorm kommer inte läka på egen hand. Om du tror att du har ringorm, besök din läkare; han kan ordinera antibiotika och krämer för att bota den. Vid användning av läkemedlet, bör dina utslag klara upp i en till två veckor. Dock får svårare fall ta längre tid. De synliga tecknen kommer sakta minskar, och klåda stannar.

Around The House


Tvätta dina kläder och lakan varje dag tills infektionen är helt borta. Kontrollera också familjemedlemmar och husdjur för tecken på ringorm, om du har klarat det tillsammans. Sterilisering kommer att hindra dig från att fånga den igen, eller sprida den till andra.

Förebyggande


Håll huden ren och torr på en daglig basis. Var medveten om vem du kommer i kontakt med. Om du fångat ringorm från en offentlig plats, meddela den person som ansvarar så att hon kan sterilisera området och hindra andra från att fånga den.


Articles Liés